16 Δεκ 2011

Αναστολή πλειστηριασμών για την 1η κατοικία

Την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα ενέκρινε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Παράλληλα, διευκρινίζονται τα θέματα εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ώστε να προστατευθούν ευαίσθητες ομάδες. Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την οποία ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί, όπως ανακοινώθηκε, το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

Ειδικότερα, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταρχάς παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον, διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του ν.4021/2011, για να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό κοινωνικά μειονεκτικές συνθήκες.



http://www.mediasoup.gr