12 Νοε 2012

"Ο νέος προϋπολογισμός βυθίζει την Ελλάδα στη χειρότερη ύφεση που γνώρισε χώρα στη σύγχρονη ιστορία" αναφέρει το BBC

Ο νέος προϋπολογισμός βυθίζει την Ελλάδα στη χειρότερη ύφεση που γνώρισε χώρα στη σύγχρονη ιστορία γράφει το BBC. Πρώτο θέμα στο BBC, ψηλά στο CNN και στο Spiegel. Γενικά, η Ελλάδα είναι πάλι ένα από τα κεντρικά θέματα των διεθνών ΜΜΕ. Και εξαιτίας του Eurogroup θα συνεχίζει να είναι. «Οι Έλληνες πολιτικοί στηρίζουν νέες περικοπές» γράφει το πρώτο θέμα στην
ιστοσελίδα του BBC, σημειώνοντας πως ο προϋπολογισμός του 2013 ψηφίστηκε παρά τις μαζικές διαδηλώσεις. «Ο νέος προϋπολογισμός της Ελλάδας προβλέπει εμβάθυνση στη χειρότερη ύφεση που γνώρισε χώρα στη σύγχρονη ιστορία», γράφει.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή, ενώ η ψήφιση ήρθε λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, στην οποία θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Το BBC αναφέρει πως η ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν μια από τις προαπαιτούμενες ενέργειες αλλά και ότι δεν αποκλείεται η δόση να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες!
Για «απότομες» περικοπές λιτότητας γράφει το CNN, που σημειώνει πως είναι απαραίτητες για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση της βοήθεια από τους δανειστές της.
«Ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε την υποστήριξη αρκετών βουλευτών από τον τρικομματικό συνασπισμό για να εξασφαλίσει την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, ένα σχέδιο που θα βοηθήσει να «ξεκλειδώσουν» κεφάλαια από τη βοήθεια και να αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα ακόμη κι έξω από το ευρώ», γράφει το Bloomberg.
«Ο προϋπολογισμός υποτίθεται ότι θα δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δυο ετών για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους έως το 2016, αν και ακόμη αυτό πρέπει να εγκριθεί από τους διεθνείς δανειστές», τονίζει η Wall Street Journal.
«Η εύθραυστη κυβέρνηση της Ελλάδας ψήφισε τον προϋπολογισμό που προβλέπει περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων το 2013, κάνοντας ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να ξεκλειδώσει κρίσιμη οικονομική βοήθεια από τους διεθνείς δανειστές», αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.
Το δημοσίευμα του Guardian, εκτός από την ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας και του συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή, μιλάει για «δράμα μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπου ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Στάθης Παναγούλης προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «εμφύλιο πόλεμο» και ότι οι πολιτικοί ρισκάρουν με λιντσάρισμα και φόνο, ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας».





BBCnews