21 Οκτ 2012

«9Ο CONCOURS D’ ELEGANCE» (ΚΑΛΛΙΣΤΕΊΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΏΝ ΟΧΗΜΆΤΩΝ) ΣΤΟ ΧΑΛΆΝΔΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥΗ εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό χωρίς χρέωση.


Την Κυριακή 21η Οκτωβρίου 2012 η ΦΙΛΠΑ ( Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου) διοργανώνει στην κεντρική Πλατεία Ελευθερωτών του Χαλανδρίου την εκδήλωση «9ο Concours d’ Elegance» (καλλιστεία συλλεκτικών οχημάτων) σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων» και την «Ελληνική Λέσχη Κλασσικής Μοτοσικλέτας». Στην εκδήλωση αυτή θα λάβουν μέρος...
ιστορικά οχήματα - ‘καλλονές’ ηλικίας από 30 έως και 92 ετών!

Πρόκειται για τα γνωστά και ιδιαίτερα επιτυχημένα «καλλιστεία» παλαιών ρομαντικών οχημάτων, στα οποία προσκαλούνται παραδοσιακά εκτός από τα κλασικά αυτοκίνητα, τόσο οι κλασικές μοτοσικλέτες όσο και τα στρατιωτικά οχήματα! Ειδικά όμως φέτος, η Λέσχη θέλοντας να τιμήσει το έργο και τη μνήμη του πρόσφατα αποβιώσαντα μεγάλου Ιταλού Σχεδιαστή Sergio Pininfarina, συμπεριέλαβε πρόσθετη κλάση για τα δημιουργήματα του, για τα οποία προβλέπεται ξεχωριστή βράβευση.

Τα διαγωνιζόμενα οχήματα θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Πλατεία Ελευθερωτών από τις 08:00 και μέχρι τις 09:00 όπου και θα τεθούν στην διάθεση των ειδικευμένων κριτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν λεπτομερή αξιολόγηση ακολουθόντας διεθνή πρότυπα και πρακτικές.

Η εκδήλωση θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος θα διάθεσει όχι μόνο τον χώρο αλλά και την Φιλαρμονική ορχήστρα. Το συγκρότημα «Rolling Foxes» με την μουσικοχορευτική του παράσταση θα παρασύρει τους παρευρισκομένους σε ρυθμούς 50’s και 60’s, ενώ με την ευγενική χορηγία της εταιρίας ΑΜΒΥΞ θα διατεθούν cocktails με βάση το προϊόν «Hendrick’s Gin» και αντίστοιχα η NESTLE με το brand «Λουμίδης Παπαγάλος» θα προσφέρει ποικιλία καφέδων. Με την σειρά της η ΦΙΛΠΑ, συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, θα ενισχύσει τις προσπάθειες των Μ.Κ.Ο. ιδρυμάτων «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) και «ΕΠΑΨΥ» (Για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
08:00 - Έναρξη προσελεύσεως οχημάτων.

09:00 - Πέρας προσελεύσεως οχημάτων.

09:00 – 10:00 - Ταξινόμηση οχημάτων αναλόγως της κατηγορίας τους.

- Ελαφρύ πρωινό στο “30 Something Cocktail & Pizza Bar”

10:00 – 11:30 - Διαδικασία κρίσεως των οχημάτων από τριμελή επιτροπή ανά Κλάση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες δίπλα στα οχήματα τους. Το κάθε όχημα θα κρίνεται μια φορά μόνο και μετά ο συμμετέχων θα είναι ελεύθερος για να απολαύσει το show την υπόλοιπη ημέρα.

11:30 – 14:00 - Ελεύθερη ώρα για τους συμμετέχοντες, ολοκλήρωση Κριτικής των Ειδικών Κατηγοριών και της κλάσης Pininfarina. Αφορά μόνο τους Κριτές.

- Γεύμα στο “30 Something Cocktail & Pizza Bar”

14:00 – 14:45 - Ανάγνωση αποτελεσμάτων/Απονομή Βραβείων.

15:00 - Πέρας εκδήλωσης/αποχώρηση οχημάτων.

* κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτελούνται σκοποί εποχής από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου.

** ενδιάμεσα θα δοθεί μουσικοχορευτική παράσταση από το συγκρότημα“Rolling Foxes”.