16 Δεκ 2011

Νεοδαμώδεις και στην ΕΥΠ. Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό…

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο προστάτης όλων ημών των πολιτών κ. Χρ. Παπουτσής ανοίγει την πόρτα της πλέον ευαίσθητης Υπηρεσίας του κράτους, της ΕΥΠ, σε αλλοδαπούς, οι οποίοι θα έχουν ελληνοποιηθεί χάρη στον νόμο του κ. ΓΑΠ πριν μόλις έναν χρόνο. Δεν εκπλήσσει, διότι ο προστάτης μας είναι ένας κοσμοπολίτης έχοντας διάγει ένα σεβαστό μέρος του επαγγελματικού του βίου στο εξωτερικό όντας ευρωβουλευτής και μετέπειτα Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με τα αξιώματά του αυτά είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί πολλές άλλες χώρες, εκτός του Βελγίου και της Γαλλίας, τόσον στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ηπείρους. Επιπλέον, όντας ένας από τους «λοχαγούς» του πρώην πρωθυπουργού ΓΑΠ, φαίνεται ότι έχει εμποτισθεί και αυτός από τη μόδα της παγκοσμιοποιήσεως και της διεθνούς
διακυβέρνησης. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο οιοσδήποτε ότι δεν μπορεί παρά να εμφορείται από αισθήματα διεθνισμού και παγκοσμιοποίησης τόσο ισχυρά, που δεν του επιτρέπουν να αντιληφθεί τη σημασία του καθαρώς εθνικού συμφέροντος και των καθαρώς εθνικά ευαίσθητων τομέων και πληροφοριών. Για τους λόγους αυτούς, αντί να τον κατηγορούμε για μία…. αθώα και διεθνώς συμφέρουσα τροπολογία, μάλλον θα έπρεπε να τον ευχαριστούμε που μας εισάγει, με τον τρόπο του, στον κόσμο του μέλλοντος. Άλλωστε, και με την κα Δραγώνα στο Υπουργείο Παιδείας και τα βιβλία που εισάγει στα σχολεία μας, μέσα σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον ελληνόπουλα ἤ ελληνόπαιδες, αλλά διεθνόπουλα ἤ διεθνόπαιδες.
ΣΝΕΒΕΜΠΤ





http://filotimia.blogspot.com