10 Νοε 2011

Μεγαλώνει το κίνημα « Δεν πληρώνω » στους δήμους - Λυκόβρυση και Αλεξανδρούπολη τα νέα « μέλη »


Μεγαλώνει το κίνημα « Δεν πληρώνω » στους δήμους - Λυκόβρυση και Αλεξανδρούπολη τα νέα « μέλη »« Ο δήμος Λυκόβρυσης θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο στήριξης των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν » δήλωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός, χαρακτηρίζοντας το ειδικο τέλος στα ακίνητα άδικο και αντισυνταγματικό. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση η λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργεις στις οποίες πρόκειται να προβεί η δημοτική Αρχή.
« Θα στηρίξουμε τη σχετική αίτηση ακύρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και με παρέμβαση του δήμου μας, με τη συνδρομή της νομικής μας συμβούλου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη συζήτηση της 2ας Δεκεμβρίου 2011» τονίζει ο κ. Φωκιανός.
Εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ κατέθεσε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης για το χαράτσι. Στο εξώδικο σημειώνεται ότι η ΔΗΕ δεννομιμοποιείται να εισπράττει στο τέλος ακινήτων, πολύ περισσότερο να προβεί σε διακοπή ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν.
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί δημότες του, ο Ευ. Λαμπάκης καλεί τη ΔΕΗ να δεχθεί μόνο το αντίτιμο του κανονικού λογαριασμού, μιας και «επιτελεί κοινωνικό έργο». Σε αντίθετη περίπτωση, της γνωστοποιεί ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στους συνδημότες του, προσφεύγοντας σε ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήριαεναντίον της ΔΕΗ.