9 Νοε 2011

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή Πετσάλνικου

Καζάνι που βράζει οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή ΠετσάλνικουΈντονες αντιδράσεις σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η επιλογή του Φ. Πετσάλνικου για την θέση του πρωθυπουργού στο νέο σχήμα. Βουλευτές αλλά και πρώην πλέον υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν οξύτατα στην επιλογή υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου τοποθέτησε ένα δικό του άνθρωπο -για τοποτηρητή του Γιώργου μιλούσαν-μετά από μια προσχηματική και ουδέποτε πραγματική διαπραγμάτευση με άλλα πρόσωπα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακύρωσαν εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ για να μην αναγκαστούν να διαφωνήσουν δημόσια με την επιλογή Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή βουλευτές της ΝΔ μιλούν για στήριξη του κόμματος του «στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου» και οι επιτελείς του Α. Σαμαρά τρέχουν να μαζέψουν τυχόν νέα μίνι ανταρσία. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφεύγει και πάλι στο αίτημα των εκλογών. Αυτό τονίζουν οι επιτελείς του Α. Σαμαρά σ όλους τους τόνους στους εξοργισμένους βουλευτές προσθέτοντας ότι « αυτό τον σχήμα δεν έχουμε λόγο και δεν θέλουμε να έχουμε λόγο .Μοναδικός στόχος είναι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και η διεξαγωγή εκλογών».
www.newsbeast.g