10 Νοε 2011

Στη φυλακή για το σκάνδαλο των ομολόγων ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στο ειδικό εφέτη – ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο των «γαλάζιων» ομολόγων ο πρώην πρόεδρος του ΤΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος. 

Σύμφωνα  με πληροφορίες, πέρα από τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετώπιζε για το σκάνδαλο των ομολόγων σε βαθμό κακουργήματος, σε τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Ο λογαριασμός άνοιξε στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται και η κατάθεση φέρεται να έγινε την ίδια περίοδο με την αγορά του ομολόγου. 

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΠΕΑΘ κατηγορείται για απιστία απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες αφορούν στην αγορά από το ΤΣΠΕΑΘ τον Ιούλιου του 2006 ομολόγων αξίας 130 εκατ. ευρώ που ζημίωσε το ασφαλιστικό ταμείο. 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Δ. Καπράνος αρνήθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες - τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Μόλις δε πληροφορήθηκε την απόφαση για την προφυλάκισή του αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο. 



http://www.protothema.gr