Η χλωρέλλα, ένα πράσινο φύκι που συναντάται σε γλυκά νερά σε περιοχές της Απω Ανατολής και της Αυστραλίας, αποτελεί μια σούπερ τροφή η οποία καταπολεμά πολλές ασθένειες. Οι ευεργετικές της ιδιότητες κατά μεγάλο μέρος ήταν γνωστές εδώ και πολύ καιρό στα ιατρικά εργαστήρια στη Βρετανία που τη μελετούσαν, αλλά η εξέλιξή της άργησε. Μόλις πριν από τρία χρόνια άρχισε να πωλείται σε ταμπλέτες και να εκτιμάται η αξία της.
Ομως, και νέα έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία έδειξε ότι αυτό το πράσινο φύκι μπορεί να είναι αποτελεσματικό εναντίον ασθενειών που συνδέονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Η μελέτη τους έδειξε ότι μειώνει το σωματικό λίπος και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, βοηθάει διαβητικούς τύπου 2, παχύσαρκους και καρδιοπαθείς. Επίσης, ενισχύει την ενέργεια, βοηθάει στην πέψη και καταπολεμά την κατάθλιψη.
Εκείνο όμως που ενθουσίασε τους Ιάπωνες επιστήμονες, αλλά και τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Κάρνεγκι της Ουάσινγκτον ήταν ότι η χλωρέλλα αποδείχτηκε σούπερ τροφή γιατί περιέχει πολλές πρωτεΐνες (δύο φορές περισσότερες από το σπανάκι και τριάντα οκτώ φορές περισσότερες από τη σόγια), εννέα σημαντικά αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.
Τελευταία, στη Βρετανία τα πράσινα φύκια τα χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν ασθενείς με καρκίνο, επειδή ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η Νάντια Μπράιντον, θεραπεύτρια συμπληρωματικής ιατρικής στο Κέντρο Καρκίνου Μαστού Haven, πιστεύει ότι τα φύκια βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού γιατί εκτός των άλλων συστατικών τους περιέχουν και μαγνήσιο, που καταπολεμά το στρες. Επίσης, θεωρεί ότι η χλωρέλλα είναι ένα φανταστικό αποτοξινωτικό, γιατί προστατεύει τον οργανισμό από τις τοξίνες. «Βομβαρδιζόμαστε από χημικά σε εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα και τα πράσινα φύκια βοηθούν στην απομάκρυνσή τους από το σώμα μας» δήλωσε. Τεστ έδειξαν επίσης ότι η χλωρέλλα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.
Το «θαυματουργό» πράσινο φύκι είναι μονοκύτταρο, έχει διάμετρο 3-8 μικρομέτρα και μεγαλώνει σε λίμνες και ποταμούς. Πριν χρησιμοποιηθεί όμως ως συμπλήρωμα διατροφής πρέπει να αποξηρανθεί και να γίνει σκόνη, η οποία μετά μετατρέπεται σε μικρές μαλακές ταμπλέτες.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
Πηγή: espressonews.gr
Τα εθνικά θέματα και η ελληνική “κουλτούρα της ακύρωσης»
Πριν από 1 ώρα