27 Μαρ 2012

ΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 παράνομων μεταναστών στην Αττική ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, μετά τα σχέδια που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να δημιουργηθούν με διαδικασίες-εξπρές τρία παρόμοια κέντρα σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Σγουρός ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τη δημιουργία των τριών κέντρων κράτησης στην Αττική ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη στήριξη των παρατάξεων που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε, με δήλωσή του, την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να ορίσει ταχύτατα τρεις χώρους κλειστής προσωρινής φιλοξενίας για τους παράνομους μετανάστες.


«Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

H πρόθεση δημιουργίας των κέντρων κράτησης, πάντως, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από περιφερειάρχες,μεταξύ των οποίων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ... επί ποδός πολέμου βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης.

Αντιδράσεις έχουν εκφράσει και κόμματα. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι«η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού».

Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να παρουσιάσουν τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

«Για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα, η κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων προτείνει ουσιαστικά τη δημιουργία πολλών νέων φυλακών. Ας ελπίσουμε πως δεν θα προτείνει παρόμοια αντιμετώπιση και για τα υπόλοιπα κοινωνικά προβλήματα» σχολίασε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας.

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών σχολίασε ότι «η πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει 'σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης' στην Πατρίδα μας για τους μη νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα» και θεωρεί ότι «η μόνη πολιτικά ρεαλιστικά λύση, μπορεί να έλθει μέσα από μια μακρόπνοη και ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, με απαρχή την καταγγελία της συμφωνίας 'Δουβλίνο ΙΙ'».


http://prezatv.blogspot.com