24 Αυγ 2012

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ Οταν οι κυβερνήσεις προωθούν τον ρατσισμό για να κρύψουν την οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας...


Δεν μπορεί παρά να είναι επιθετικός σαρκασμός από μεριάς του κράτους τόσο η ονομασία «Ξένιος Ζευς», όσο και η ημερομηνία της 4η Αυγούστου που επιλέχθηκαν για να εξαπολυθεί το νέο ρατσιστικό πογκρόμ επί «δικαίων και αδίκων» στους δρόμους της Αθήνας, με ξύλο καιβασανισμούς μεταναστών. Πρόκειται για τον πιο χυδαίο ρατσιστικό αντιπερισπασμό μιας κυβέρνησης που ετοιμάζει ένα νέο Μνημόνιο άγριων περικοπών που θα σπείρουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση με κλεισίματα νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, μειώσεις μισθών - συντάξεων, μειώσεις στις δαπάνες Υγείας, λεηλασία των δημόσιων οργανισμών και δημόσιου πλούτου και ξεπούλημά του σε ιδιώτες.

Οι μηχανισμοί της εξουσίας προσπαθούν να πείσουν τώρα τους έλληνες υπηκόους ότι τα πογκρόμ αποτελούσαν από πάντα μία λύση την οποία δεν δρομολογούσαν στο παρελθόν, λόγω πολιτικού κόστους. Όσα πογκρόμ όμως και να εξαπολύεις, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μαστίζονται από την ανελέητη επιθετικότητα των παγκόσμιων κυρίαρχων για να εξασφαλίσουν την ενεργειακή τους υπεροπλία, θα συντρίβουν κάθε είδος συνόρων, θα διεμβολίζουν κάθε αντιμεταναστευτική πολιτική, θα ξεπερνούν κάθε φόβο για να ζήσουν! Ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι τα πογκρόμ απευθύνονται στις υποτελείς και επικίνδυνες τάξεις της επικράτειας…
Και καλά θα κάνουν πριν αναρωτηθούν  «τι δουλειά έχουν οι «λαθρο»μετανάστες στη ελλάδα» ας απαντήσουν πρώτα στην ερώτηση «τι δουλειά έχει ο ελληνικός στρατός σε 16 χώρες του κόσμου αυτή τη στιγμή που μιλάμε»
Το ρατσιστικό πογκρόμ όμως εξελίχθηκε σε ένα πολύ ενισχυτικό ξενοφοβικό κλίμα.  Η τραγική ιστορία της 15χρονης στην Πάρο που βρίσκεται στην εντατική με συντριμμένο το πρόσωπο και κακώσεις σε ολόκληρο το σώμα γίνεται ένα ακόμη ρατσιστικό λάφυρο. Ο απεχθής και απάνθρωπος δράστης, όποιος κι αν είναι, ανεξαρτήτως δέρματος, θρησκείας και γλώσσας,  χρήζει της αντίστοιχης αντιμετώπισης από μια κοινωνία που υπερασπίζεται τον εαυτό της άτομο προς άτομο.
Δικαιολογεί, όμως, όλο αυτό ένα γενικευμένο πογκρόμ ενάντια σε ό,τι μελαμψό κυκλοφορεί; Μήπως ξεχνάμε ότι  το έγκλημα δεν έχει πατρίδα, ότι η ανθρώπινη φύση ξεδιπλώνει τις σκοτεινές της πλευρές χωρίς να τεκμαίρεται κάποια «φυλετική επιλεκτικότητα» όπου γης;
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ συνεχίζουν ακάθεκτα το ρόλο τους, στηρίζοντας, υποβοηθώντας και προτρέποντας ακόμη για περισσότερη καταστολή, ζητώντας αίμα. Οι μεγαλοεργολάβοι, τα λαμόγια, αυτοί που "όλοι μαζί τα έφαγαν και τα έβγαλαν στο εξωτερικό" επένδυσαν στον ρατσισμό και τον φασισμό.
Αντίστοιχα, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αποκαλύπτουν περίτρανα το ναζιστικό προσωπείο που έχει ενδυθεί και καλλιεργεί η εξουσιαστική-φασιστική κυβερνητική δράκα. Προσβολή είναι που σας ανεχόμαστε ακόμα όλους σας, ώστε να μπορείτε να επιβάλλετε με την καταστολή, το ξεπούλημα της ζωής μας, και τον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις εσείς τις έχετε εξολωθρεύσει. Προσβολή είναι επίσης  να μιλάτε για ανεργία εσείς, που την έχετε φτάσει στο 24%, τη στιγμή που οι άστεγοι μπορούν να γεμίσουν μία ολόκληρη πόλη και οι άνθρωποι που αυτοκτονούν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά.
Η νομιμοποίηση των μεταναστών, η απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, θα πρέπει να είναι η απάντησή μας στη ρατσιστική κλιμάκωση και την αδιέξοδη πολιτική που αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των συνταγών των Μνημονίων.

/athens.indymedia.org