15 Μαΐ 2012

Το WikiLeaks αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν αλλά το έκρυψαν πως υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα..

Η χώρα μας είναι πλούσια και κοιτάσματα και αυτό το γνώριζαν όλοι. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΌΛΟΙ. Βέβαια, αυτοί που το γνώριζαν, έπρεπε να το αποσιωπήσουν γιατί βόλευε να μπούμε στο μνημόνιο. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο think tank των ΗΠΑ Stratfor, τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Όμως και τα Wikileaks αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές και μάλιστα οι υπολογισμοί τους φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο. Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. 


http://www.apocalypsejohn.com