8 Οκτ 2012

Θα πωλούσαν αρχαίο νόμισμα για 3000 ευρώ


Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κιλκίς έναν 65χρονο αρχαιοκάπηλο, λίγο πριν πουλήσει για 3.000 ευρώ ένα αρχαίο επετειακό νόμισμα με ψήγματα χρυσού! Και, όπως αποδείχθηκε, είχε στην κατοχή του πολλά περισσότερα που είχε αγοράσει από μια 39χρονη.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί ότι ένας 28χρονος Έλληνας είχε φέρει σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή τον

αρχαιοκάπηλο, για τον οποίο είχε μεσολαβήσει τον Αύγουστο ώστε να αγοράσει μια σειρά αρχαίων νομισμάτων και κοσμημάτων από την 39χρονη. Έτσι, επενέβησαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία και συνέλαβαν τον 65χρονο δράστη.
Στην κατοχή του κατασχέθηκαν 15 αρχαία χάλκινα νομίσματα, ένα μπρούτζινο δαχτυλίδι, ένα κοκάλινο κουμπί, ένα θραύσμα αρχαίου ασημένιου νομίσματος και οκτώ αρχαία νομίσματα με ψήγματα χρυσού, τα οποία προφανώς σκόπευε επίσης να πουλήσει! Ο 28χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, ενώ η 39χρονη που φέρεται να προμήθευσε τα αρχαία δεν βρέθηκε και αναζητείται για να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στα χέρια της και αν έχει πουλήσει και άλλα. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.










apospasmata