28 Σεπ 2012

Βάζοντας προτεραιότητες στην ζωή μας


Έχετε επιθυμίες απραγματοποίητες ? και αν ναι ποιες είναι αυτές?
Θα ήταν μια ιδιαίτερη σχέση που θα θέλατε να έχετε στην ζωή σας που ποτέ δεν είχατε? ή ένα χόμπι που πάντα θα θέλατε να κάνετε αλλά δεν είχατε τον χρόνο? η μια πνευματική αναζήτηση σαν σκοπός της ζωής?
Συνήθως οι σημαντικές επιθυμίες μας που μπορεί να άλλαζαν τα πάντα στην ζωή μας
σπάνια υλοποιούνται γιατί έχουμε συνηθίσει να τις αναβάλουμε επ αόριστον δίνοντας προτεραιότητες σε άλλα πράγματα που φαίνονται να βαλτώνουν στις πεποιθήσεις μας και συνήθειες μας καθώς ο καιρός περνάει.Τέτοιες κυρίως προτεραιότητες εις βάρος των επιθυμιών είναι η καριέρα μας, η υγειά μας η μια σχέση που ήδη έχουμε παρόλα αυτά οι επιθυμίες μας στριφογυρίζουν στο μυαλό μας διαρκώς.

Και εμείς σαν υπνωτισμένοι δεν μπορούμε να βγούμε από την συνήθεια από κάτι που έχει τελειώσει η δεν μας προσφέρει πράγματα στην ευτυχία και εξέλιξη μας. Αν σκεφτούμε, πολλές προτεραιότητες που βάλαμε στην ζωή μας πολύ καιρό πριν συνεχίζουν να υπάρχουν σαν προτεραιότητες και μας βαλτώνουν σε κύκλους χωρίς πλέον να μας γεμίζουν.

Ρωτώντας αυτήν την ερώτηση ο καθένας στον εαυτό του γρήγορα και δίνοντας μια γρήγορη απάντηση στο εάν είναι ακόμα αυτές στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας είναι πολύ πιθανόν να απαντήσει ναι. Πχ. εάν κάποιος έδωσε προτεραιότητα στα οικονομικά προφανώς θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένος σε αυτά παρότι μπορεί να έχουν βελτιωθεί. Είναι βλέπετε θέμα συνήθειας να εμμένουμε σε παλιότερες προτεραιότητες και να μην επιδιώκουμε το σημαντικό η τις επιθυμίες μας να μπουν στην πρώτη γραμμή υλοποίησης. Αν λοιπόν αυτό συνεχίζεται και διαιωνίζεται πως μπορείς να καταλάβεις πότε θα πρέπει να αλλάξεις κάτι? Με το αναρωτηθείς έτσι απλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην ζωή σου. Το θέμα είναι να αισθανθείτε ότι χρειάζεστε μια αλλαγή η αναθεώρηση και προσαρμογή αυτών των προτεραιοτήτων, να αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο με τον οποίο ζείτε αυτή την στιγμή και να κάνετε μια μικρή επανάσταση προς το καλύτερο.

Μπλοκαρίσματα

Όταν λανθασμένες προτεραιότητες συνεχίζουν στην ζωή σας σαν αληθινές κάποια στιγμή καποιο μπλοκάρισμα θα συμβεί. Θα αισθανθείτε αυτή την αντίσταση οταν προσπαθήσετε να προχωρήσετε μπροστά σε προτεραιότητες που φαίνονται λογικές άλλα δεν συνδέονται με τις πραγματικές σας επιθυμίες. Όσο και να προσπαθείτε να πιέσετε προς αυτήν την κατεύθυνση η να αγνοήσετε αυτήν την αντίσταση, ότι τεχνικές και να χρησιμοποιήσετε να τις προσπεράσετε αυτές θα επιστρέφουν να είναι παρόν στην ζωή σας. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι προτεραιότητες σας δεν ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές επιθυμίες σας.

Όταν καταλάβετε ότι είστε σε μια φάση κατάστασης όπου όλα κύλανε, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να δείτε τι σας λένε οι ίδιες σας οι σκέψεις για το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Είναι σημαντικό αυτές τις επιθυμίες σας να τις γράψετε σε ένα χαρτί και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο να τις καταλάβετε. Γράφοντας πάντα βοηθάει να καταγραφεί στο υποσυνείδητο σας με πολύ ισχυρότερο τρόπο κάτι που αιωρείται στο μυαλό σας μόνο σαν σκέψη, π.χ να κάνετε περισσότερα λεφτά, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγειά, να έχετε ένα καλύτερο σώμα, να περάσετε περισσότερο χρόνο με το άλλο σας μισό, να είστε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί στην δουλειά σας η να μάθετε καινούργιες επιδεξιότητες. Παρατηρώντας όμως την καθημερινότητα σας και τις πράξεις σας αντικειμενικά ίσως ανακαλύψετε ότι βάζετε και κάνετε πολύ διαφορετικά πράγματα ως προτεραιότητες. Πράγματα πχ όπως η επικοινωνία με τηλεφωνία,Εμαιλ, η κοινωνική δικτύωση, περνώντας χρόνο μαθαίνοντας πληροφορίες μεσώ τηλεόρασης και διασκεδάζοντας. Πως μπορείτε να παρατηρήσετε άλλα και να αναρωτηθείτε, φτιάχνοντας τις δίκες σας λίστες οι δυο αυτοί κόσμοι πολλές φόρες δεν συμβαδίζουν. Μόλις το ανακαλύψετε αυτό μην πανικοβληθείτε γιατί πράγματι έχετε πιάσει την άκρη του νήματος για να λύσετε το πρόβλημα. Φτάνει να το δείτε και να το αναγνωρίσετε.
Ο λόγος αυτής της διαφοράς και διχογνωμίας είναι συνήθως μια λάθος πεποίθηση. Η πεποίθηση αυτή ακριβώς που μας λέει ότι βάζοντας προτεραιότητες είναι μια λογική υπόθεση και αυτό μπορείς να το πετύχεις με την λογική και τον νου σου.
Βασικά μια εξίσου λανθασμένη προσέγγιση είναι η πίστη ότι αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διακρίνετε διαισθητικά. Αυτή η προσέγγιση επίσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Η λογική σας πάντα έρχεται με λύσεις όπως: Αν τα οικονομικά μου είναι το πιο αδύνατο μέρος της ζωής μου, τότε θα το κάνω την πρώτη μου προτεραιότητα για λίγο. Δίνοντας στα οικονομικά μου την μεγαλύτερη προσοχή τότε σίγουρα θα τα βελτιώσω και όταν αυτό βελτιωθεί αισθητά τότε θα βάλω κάτι άλλο σαν προτεραιότητα.
Αυτό ακούγεται πολύ πειστικό. Επακόλουθο σε αυτό είναι να έρχεται σαν πραγματική έκπληξη στην λογική ότι αυτή η λογική λύση δεν δουλεύει. Αυτό οδηγεί το μυαλό σας να επιμένει στην λύση και να επαναλαμβάνεται γιατί κανονικά θα έπρεπε λογικά να δουλεύει. έτσι δεν είναι?
Βασικά δεν θα έπρεπε να δουλεύει γιατι υπάρχει κάποιο λάθος εδώ στην υπόθεση ότι δίνοντας σε ένα πρόβλημα στην ζωή σας που καθυστερεί να λυθεί πρώτη προτεραιότητα... αυτό θα είναι μια λάθος υπόθεση. Τον περισσότερο χρόνο αυτό δεν ισχύει. Και το πρόβλημα. αυτό θα διαιωνίζεται η θα γίνει χειρότερο. Απο την άλλη προβλήματα που μπορεί να αγνοείτε η να μην δίνετε σημασία σε άλλα σημεια της ζωής σας τα οποία μπορούν να βελτιωθούν.
Γιατί η λογική δεν μπορεί να βάλει Προτεραιότητες?

Ε προσπαθήσετε να βάλετε προτεραιότητες με λογικό τρόπο η αποτυχία είναι εγγυημένη. Αυτό συμβαίνει γιατί η λογική δεν μπορεί να βάλει πλαίσια προτεραιοτήτων.
Μερικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι παίρνουν αποφάσεις σχετικές με δεδομένα άλλα αυτο είναι μια εσφαλμένη κίνηση όταν λείπει από αυτές τις αποφάσεις ένα συναισθηματικότατο πλαίσιο πίσω από την χρήση των δεδομένων δεν υπάρχει λογική αίτια, γιατί μια εταιρεία πρέπει να μεγαλώσει η γιατί πρέπει να πουλήσει περισσότερα προϊόντα ?, θα μπορούσε άνετα να κλείσει και οι άνθρωποι να πάνε να κάνουν κάτι άλλο. Ο συναισθηματικός εγκέφαλος σας λέει λογικά ότι είναι κάλο να μεγαλώσει η εταιρεία και μέσα από αυτό οδηγούμαστε στην ανάλυση δεδομένων. για να βρούμε ποιοι οδοί πρέπει να ακολουθηθούν για να οδηγήσουν σε αυτό καλύτερα από άλλες μεθόδους. Προσέχοντας όμως με σωστή προσέγγιση θα δούμε ότι η όλη απόφαση αρχίζει με ένα συναισθηματικό πλαισίου και ακόμα αποφάσεις που οδηγούνται λόγω ανάλυσης δεδομένων συνήθως είναι αποφάσεις συναισθηματικών σημείων.
Αν ήταν να βάλετε προτεραιότητες στην ζωή σας σε ένα λογικό επίπεδο θα παρατηρούσατε ότι αυτό είναι αδύνατο. Δεν μπορείτε λογικά να αξιολογήσετε και να ταξινομήσετε τις απεριόριστες πιθανότητες που είναι διαθέσιμες. Στην πραγματικότητα εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο σίγουρα θα μπερδευτείτε και θα εμπλέξετε σε μια ατελείωτη ανάλυση του πως και γιατί με αποτέλεσμα να μην κάνετε τίποτα πάνω σε αυτό.

Αφήστε την καρδιά σας να σας οδηγήσει
Η λύση σε αυτήν την παγίδα είναι πολύ απλή. Βασικά η απλότητα στην καθημερινή ζωή μας είναι και το πιο δύσκολο να επιτύχουμε γιατί έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέσα από πολύπλοκες και δυσνόητες σκέψεις οι οποίες δεν έχουν σύνδεση με την πραγματικότητα. Η λύση σε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τα συναισθήματα σας να για να βάλετε προτεραιότητες.
Βάζοντας τς προτεραιότητες σας σε χαρτί μπορεί να φαίνεται σωστό άλλα ένα κομμάτι του εαυτού σας δεν θα συνεργαστεί εάν είναι τοποθετημένες έτσι βασισμένες μόνο πάνω στην λογική. Βάζοντας προτεραιότητες με λογική σειρά θα παρατηρήσετε ότι σχεδόν πότε δεν θα τις ακολουθήσετε.
Όσο και να πιέζετε τον εαυτό σας τα συναισθήματα σας θα επαναφέρουν επιθυμίες που είναι σημαντικές για εσάς. επιθυμίες που δεν συνδέονται με την λογική. Στο τέλος τα συναισθήματα σας θα σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα όταν προσπαθείτε να ακολουθήσετε λογικό δρόμο και θα σας κάνει να είστε ευτυχισμένοι? όχι βεβαία. Θα σας απομακρύνει από την αυθεντική ευτυχία και ταυτόχρονα από την παραγωγικότητα.

Ίσως καποια μέρα να υπάρξει υποκατάστατο για τον συναισθηματικό νου άλλα προς το παρόν έχετε κολλήσει. Ευτυχώς αυτό δεν είναι κακό. Ο συναισθηματικός νους σας είναι πολύ πιο παλιός από τον λογικό νου και έχει κάνει πολύ περισσότερους κύκλους εξέλιξης.
Η λογική είναι καλή για συγκεκριμένα πράγματα αλλα να την χρησιμοποιείτε για να βάλετε κυρίες προτεραιότητες στην ζωή σας δεν είναι και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Αυτό όμως είναι μεγάλη αρετή του συναισθηματικοί σας μυαλού. Ο συνδυασμός αυτόν των δυο σημαντικός, άλλα στην εποχή που ζούμε αυτό που πρέπει να δίνουμε προσοχή σε κάθε προτεραιότητα που βάζουμε είναι η καρδιά και τα συναισθήματα μας και όχι η λογική μας.
Αναλύοντας αυτό σε φυσικό επίπεδο η λογική υπάρχει κυρίως στο κεφάλι σας και μέρος αυτής στο στήθος σας. Η ανθρωπινή καρδιά βασικά έχει το δικό της εγκέφαλο που αποτελείται από 40000 νευρικές απολήξεις. Είναι πρωτόγονη συγκρινόμενη με τον εγκέφαλο άλλα είναι εξίσου δυνατή. Το κανάλι επικοινωνίας που στέλνει σήματα από την καρδιά στον εγκέφαλο είναι πολύ ισχυρό ενώ το αντίθετο δεν έχει τόση ισχύ. Ουσιαστικά η καρδιά λειτουργεί σαν ελεγκτής κατάστασης για το μυαλό. Η καρδιά εύκολα μπορεί να αποσυντονίσει τον εγκέφαλο. Παρατηρήστε όταν αισθάνεστε έντονα συναισθήματα πως αυτά μπορούν να αφαιρέσουν την σκέψη σας και προσδιορίστε τους τύπους των σκέψεων που μπορεί να έχετε η όχι αυτές τις στιγμές. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξετε τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας σε μια συναισθηματική φόρτιση.

Βάζοντας προτεραιότητες στην βάση της καρδιάς σας.
Όταν το κάνετε αυτό με την καρδιά σας είναι σημαντικό να λάβετε ένα καθαρό σημάδι. αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ δοκιμαστικά για μια εβδομάδα αλλιώς δεν υπάρχει και η σωστή επικοινωνία εγκεφάλου με την καρδιά. Δοκιμάστε να αποτοξινωθείτε να καθαρίσετε το σώμα σας και τις σκέψεις σας στρεφόμενοι όσο δυνατόν με περισσότερες ωμές τροφές εάν είναι δυνατον με 100% ωμοφαγική δίαιτα για μια εβδομαδα., η να κάνετε νηστεία με μόνο μικρά γεύματα πολύ νερό και χυμούς καθημερινά

Αυτό που θα θέλατε να επιτύχετε είναι ένας συγχρονισμός καρδιάς και εγκεφάλου στην καλύτερη τους μορφή ώστε να ακούσετε πραγματικά τις επιθυμίες σας. Δημιουργώντας ένα πολύ ξεκάθαρο και συγκεκριμένο συναισθηματικό χωρο μπορείτε να συνδέσετε την καρδιά σας με τον εγκέφαλο σας , άυτο λέγεται η ανώτερη καρδιά μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού οπου ο παρατηρητής βλέπει ξεκάθαρα και κάνει τις σωστές αποφάσεις.

Αυτό το στάδιο είναι οπου βρίσκεστε σε απεριόριστη αγάπη, συμπόνοια, εκτίμηση για τον εαυτό σας και τους άλλους γύρω σας και ευγνωμοσύνη. Όταν αισθανθείτε τέτοιου είδους συναισθήματα έχετε πλησιάσει εκεί που πρέπει να είστε. Το να αισθάνεστε ουδέτεροι η καλά δεν αρκεί.
Η συνοχή με τον εαυτό έχει πολλά οφέλη. Αισθάνεστε καλά συναισθηματικά άλλα είναι σημαντικό και για την υγειά σας, την νοητικών σας επίδοση, την κοινωνική σας ζωή και πέρα από αυτό.
Μπορείτε να ανακαλέσετε θετικές μνήμες η να χρησιμοποιήσετε οραματισμούς η να ακούτε μουσική που σας ανοίγουν σε αυτά τα συναισθήματα.

Δοκιμάστε να βρείτε την μέθοδο που σας ταιριάζει. Ακόμα και μια πράξη με κάποιον για τον οποίο νοιάζεστε και αγαπάτε είναι ένα πολύ κάλος τρόπος να βιώσετε αυτά τα συναισθήματα..Ο λόγος που μπορείτε να έχετε συνοχή στις σκέψεις σας και πράξεις σας είναι πολύ απλός: η καθαρότητα . Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να εμπιστεύεστε την επικοινωνία του μυαλού με την καρδιά σας να είναι στην υψηλότερη αποδοτικότητα.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να βάλετε προτεραιότητες έξω από αυτήν την κατάσταση άλλα τα αποτελέσματα δεν θα είναι αξιόπιστα.
Με το να είστε κεντραρισμένοι στην καρδιά σας μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας τι είναι το πιο σημαντικό στην ζωή σας. Βάλτε τις προτεραιότητες σας με αυτόν τον τρόπο συγκεντρωμένοι στα συναισθήματα σας. Αυτό θα βρείτε εύκολα να το κάνετε. Θα ανακαλύψετε ότι ο τρόπος που η καρδία σας λειτουργεί σε θέμα προτεραιοτήτων είναι πολύ διαφορετικός από την λειτουργιά της σκέψης σας. Στην συνοχή μυαλού και συναισθημάτων θα ανακαλύψετε ότι τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό για εσάς. και ίσως να μην βρίσκεται καν στις προτεραιότητες σας.
Μπορεί να σας προκύψει μαι τελείως διαφορετική λίστα όπως αυτή~~~~
Να αισθάνεστε παρόν και συνδέμενοι
Να βοηθάτε ανθρώπους
Να κοιτάτε το γενικότερο κάλο και να το υπηρετείτε
Να είστε κάλος και ευγενικός
Να μοιράζεστε τα ταλέντα σας με τον κόσμο
Παρακαλώ δοκιμάστε το αυτό στον εαυτό σας και θα δείτε την μεγάλη διάφορα.
Με συγκέντρωση στην καρδιά θα ανακαλύψετε ότι οι προτεραιότητες σας είναι πιο ξεκάθαρες και πιο γρήγορες από τις προτεραιότητες του μυαλού.