12 Αυγ 2009

Βραζιλιάνος τηλε-παρουσιαστής κατηγορείται για δολοφονίες με σκοπό τη θεαματικότητα

Στο στόχαστρο της βραζιλιάνικης Δικαιοσύνης έχει μπει ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής και πολιτικός, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, διέταξε τις δολοφονίες πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε εμπορία ναρκωτικών με σκοπό να ανέβασει τα ποσοστά θεαματικότητας της εκπομπής του.

Η εκπομπή διεκόπη πριν από μερικούς μήνες όταν η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για την υπόθεση. Ο ίδιος ο Γουάλας Σόουζα αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ωστόσο, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι ο Σόουζα διέταξε τη δολοφονία πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών με στόχο να αποδείξει ότι η περιοχή της Αμαζονίας έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά κυρίως για να ανεβάσει τα ποσοστά θεαματικότητας της εκπομπής του.

Αλλωστε, εντελώς... τυχαία, η δική του κάμερα έφτανε πάντα πρώτη στον τόπο του εγκλήματος.

«Σε αρκετές περιπτώσεις κατασκεύαζαν ειδήσεις, άλλαζαν τα γεγονότα» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ασφάλειας της Αμαζονίας Φρανσίσκο Καβαλκάντι.

Ο Σόουζα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, διακίνηση ναρκωτικών και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού ως πολιτικός απολαμβάνει ασυλίας.

Αντίθετα, οι Αρχές συνέλαβαν το γιο του, ο οποίος είχε συμμετοχή στο όλο κύκλωμα.

Πηγή: in.gr