12 Οκτ 2012

Θέλουν να στείλουν 20.000 Σύρους πρόσφυγες στην Κρήτη και στη Ρόδο!


Syria misthoforoi-1-NAIΣχέδιο για να φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε δύο ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ήδη η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει πώς θα φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο.

Το protothema.gr επιβεβαίωσε την είδηση συνομιλώντας με αξιωματούχο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το στέλεχος του υπουργείου επισημαίνει ότι το σχέδιο προβλέπει να φιλοξενηθούν 20.000 Σύροι στην Κρήτη και στη Ρόδο, 130.000 στην Τουρκία και ακόμη 48.000 Σύροι στην Κύπρο, σε περίπτωση που ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία γίνει ακόμη σκληρότερος και παραστεί ανάγκη για άμεση εκκένωση περιοχών.
Το σχέδιο έχει την κωδική ονομασία «Ιώνη», όπως ονομαζόταν η πρώτη ελληνική αποικία στη Συρία. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την φιλοξενία πολιτών από την Συρία, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σκηνές.