12 Αυγ 2009

Μαθήματα...μέσω τηλεόρασης λόγω γρίπης

"Λουκέτο" στα σχολεία της χώρας αναμένεται να βάλει η γαλλική κυβέρνηση σε περίπτωση γενικευμένης πανδημίας λόγω της νέας γρίπης Α, ενώ θα παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Λικ Σατέλ.

"Σε περίπτωση γενικευμένης πανδημίας, είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε όλα τα σχολεία της Γαλλίας", τόνισε ο Σατέλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Φιγκαρό.

Ο γάλλος υπουργός διευκρίνισε ότι "δεν έχει καθοριστεί κάποιο όριο για να κλείσει ένα σχολείο, αλλά η απόφαση θα λαμβάνεται κατά περίπτωση. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους νομάρχες, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Αρχές και τους διευθυντές των σχολικών, μετά από εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο".

Στο θέμα της ενδεχόμενης διακοπής της λειτουργίας των σχολείων, οι Αρχές "έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας" τόνισε ο Σατέλ.

"Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα με ιδιαίτερα μαθήματα που προετοιμάζονται το καλοκαίρι από το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και θα μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση,το γαλλικό ραδιόφωνο και το Ιντερνετ", πρόσθεσε.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μαζικός εμβολιασμός σε όλα τα παιδιά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ