12 Ιουν 2009

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Βλήματα με τόκους: το Κίεβο εξακολουθεί να προμηθεύει με πίστωση όπλα στη Γεωργία.-

Οι προμήθειες οπλων στο καθεστώς Σαακασβίλη από την Ουκρανία συνεχίζονται. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα του Κιέβου «Σεβόντνια» («Σήμερα»). Ας υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Απριλίου σε συνάντηση με το Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν στη Μόσχα η Ουκρανέζα ομόλογος του Γιούλια Τιμοσένκο διέψευσε το γεγονός της πώλησης εξοπλισμών εκ μέρους του Κιέβου στο γεωργιανό στρατό.

Στο μεταξύ οι προμήθειες συνεχίζονται, δήλωσε στην εφημερίδα ο Ουκρανός βουλευτής Βαλέρι Κονοβαλιούκ, που ηγείτο της Επιτροπής της Ουκρανικής Βουλής για τη διερεύνηση της συμμετοχής του Κιέβου στη διένεξη μεταξύ της Γεωργίας και της Νότιας Οσετίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κονοβαλιούκ, η Ουκρανία πωλεί οπλα, εφαρμόζοντας παλιά συμβόλαια. Μάλιστα σήμερα η Τιφλίδα χρωστεί στο Κίεβο 30 δισεκ. δολάρια για τους εξοπλισμούς που ήδη έχει προμηθεύσει.

Τυπικά αυτό το εμπόριο δεν απαγορεύεται. Όμως με τις ενέργειες της η Ουκρανία έμμεσα θέτει υπό απειλή τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα στα σύνορα της Γεωργίας και της Νότιας Οσετίας, υπογραμμίζει ο Ουκρανός βουλευτής. Εκτος αυτού, μ΄αυτές τις προμήθειες το Κίεβο καταστραφεί τη συνεργασία του με τη Ρωσία στο στρατιωτικό τομέα, που εξασφάλιζε στους Ουκρανούς δεκάδες χιλ. θέσεις εργασίας.

Οι πληροφορίες του βουλευτή επιβεβαιώνονται και από ανεπίσημες πηγές. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εφημερίδας, στους Γεωργιανούς σήμερα προμηθεύονται όπλα για τυφεκιοφόρους από το οπλοστάσιο της περιοχής Χαρκόβου. Η εταιρία «Ουκρσπετσεξπορτ», που πωλεί στρατιωτικούς εξοπλισμούς, δεν σχολιάζει την κατάσταση. Από την άλλη, το γεγονός των προμηθειών οι εκπρόσωποι της δεν το διαψεύδουν, δηλώνοντας πως, ότι σχετίζεται με τις πωλήσεις όπλων στη Γεωργία, εμπίπτει στα πλαίσια των υφιστάμενων συμβολαίων.

Πηγή: spynews-gr.blogspot.com