6 Ιαν 2012

"Nαι σε όλα" σε τρόϊκα & δανειστές από Λ.Παπαδήμο!


Image "Κόκκινες γραμμές" η Λ.Παπαδήμος δεν έχει στην διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και αυτό το κατέστησε σαφές σήμερα στο υπουργικό. Πρκατικά ότι του ζητηθεί θα το δώσει με δικαιολογία την "σωτηρία της πατρίδας".
Το ομολόγησε , το είοπε ξεκάθαρα και από εδώ και στο εξής όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες του. Δηλαδή ότι ζητήσει η τρόϊκα θα γίνει και ότι ζητήσουν οι δναειστές για να προχωτήσει το PSI, ακόμα και το αγγλικό δίκαιο, θα προχωρήσει.
«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε με κάθε δύναμη που διαθέτουμε", είπε ο κ. Παπαδήμος και εκτίμησε ότι αν η συμφωνία ολοκληρωθεί τότε "θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αρχίζει να πατάει σε στέρεο έδαφος».

Για εκλογές στις 19 Φεβορυαρίου ούτε λόγος και η ταπείνωση του Α.Σαμαρά είναι σαφής για μία ακόμα φορά. Ο Λ.Παπαδήμος κατέστησε σαφές ότι «απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, είναι η κυβέρνηση να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα», αλλά και ότι «το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής δεν αφορά μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και διαρθρωτικές παρεμβάσεις που αφορούν την αγορά εργασίας, υπηρεσιών και επαγγελμάτων, τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα, τις υποδομές και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προκειμένου να κλείσουμε και το χάσμα της ανταγωνιστικότητας, το οποίο αν δεν κλείσουμε δε θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση», όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα την Τρίτη, ενώ ζήτησε από όλους τους υπουργούς να υποβάλουν τις όποιες παρατηρήσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Ο Λ.Παπαδήμος κάνει την δουλειά του ως εντολοδόχος των ξένων. Οι - υποτίθεται - Έλληνες των κομμάτων τι κάνουν ή τι σκοπεύουν να πράξουν;






http://www.defencenet.gr