9 Σεπ 2012

Σοκ από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του UCC και την αποκάλυψη αραβικών κονδυλίων σε βαλκανικές ισλαμιστικές ομάδες!!Το κρυφό δωμάτιο από το οποίο σύμφωνα με το θρύλο διέφυγε ο ιερέας μετά λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, κατά την Άλωση της Πόλης και το οποίο βρίσκεται στις ανεξερεύνητες στοές στα έγκατα της Αγίας Σοφίας, ψάχνουν Τούρκοι αρχαιολόγοι.Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα από το 2009 όταν για πρώτη φορά μετά από αιώνες πάτησε πόδι ανθρώπου στις μυστικές υπόγειες στοές της Αγιάς Σοφιάς, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αναζητούν το δισκοπότηρο του θρύλου. Τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και έχουν τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία ωστόσο ο μεγάλος πόθος των Τούρκων ερευνητών είναι η ανακάλυψη ενός μυστικού δωματίου στο οποίο θρυλείται ότι βρίσκεται φυλαγμένο το δισκοπότηρο της μεγάλης εκκλησίας της Ορθοδοξίας.Ο Κουτσί Ακιλί, μέλος της ομάδας των ερευνητών, πιστεύει πως σύντομα θα ανακαλύψουν πολύ σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης καθώς και κυβερνητικά έγγραφα της εποχής του Βυζαντίου τα οποία καταγράφουν ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής στην Αυτοκρατορία. 

«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο μέσα στις διαδαλώδεις στοές κάτω από την μγάλη εκκλησία είναι το πιο σημαντικό απ'όλα. Δεν αποκλείει μάλιστα μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας να βρίσκονται ακόμη και επιστημονικές έρευνες που έγιναν τα βυζαντινά χρόνια καταγράφοντας στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής του, αλλά και στρατιωτικά μυστικά, όπως η σύνθεση του "υγρού πυρός" που είχε τόσες φορές σώσει την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας από βαρβάρους εισβολείς.

Καταλαβαίνει κανείς πως μια τέτοια ανακάλυψη θα τύχει τεράστιας προπαγάνδας από το τουρκικό κράτος σε όλα τα επίπεδα. Και αν για ορισμένους αυτό φαντάζει “τραβηγμένο” αρκεί να υπενθυμίσουμε τους πρόσφατους γελοίους ισχυρισμούς του Τούρκου πωθυπουργού σύμφωνα με τους οποίους η αυθεντική φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων προερχόταν από την Τουρκία καθώς και το ότι κάθε χρόνο οι Τούρκοι γιορτάζουν την ημέρα του εθνικού τους ποιητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον...Όμηρο! 


Η υπόθεση θυμίζει λίγο την ταινία "Ιντιάνα Τζόουνς και το χαμένο δισκοπότηρο" αφού όπως ο Χίτλερ στην ταινία, έτσι και τώρα η τουρκική κυβέρνηση θέλει να βρει το χαμένο δισκοπότηρο της Αγίας Σοφίας για το οποίο έχουν δημιουργηθεί τόσοι θρύλοι γύρω από την ύπαρξή του για να το χρησιμοποιήσει καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους. Η νεο-οθωμανική αντίληψη που πρεσβεύει την ανεξιθρησκεία αλλά υπό την τουρκική διοίκηση εξυπηρετείται απόλυυτα από μια τέτοια ανακάλυψη...


http://www.efenpress.gr