25 Σεπ 2012

ΣΩΡΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ»

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σύλληψη του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook σελίδα με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».
Η σελίδα του 27χρονου ήταν σατιρική και αναφερόταν στον πατέρα Παΐσιο και στους πιστούς που ακολουθούν τη διδασκαλία

του. Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων.
Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί δεκάδες προφίλ με τίτλους όπως: «Save Patsitsios, we want Pastitsios back», «Λευτεριά στον Παστίτσιο», «Πατέρας Παστίτσιος, η επιστροφή», «Πάτερ Παστίτσιος (Η Ανάσταση)» κλπ.
Ιδιαίτερα δηκτικά είναι και τα σχόλια των χρηστών στο hashtag του Τwitter #FreeGeronPastitsios: «Από πότε το να χλευάζεις τους θρησκέμπορους που θησαυρίζουν από την αφέλεια των θρησκόληπτων είναι βλασφημία;», «Η ΧΑ κάνει ερώτηση στη Βουλή για τον Παστίτσιο και η ΕΛΑΣ την επόμενη συλλαμβάνει. Ποιος κυβερνά τη χώρα είπαμε;», «Χθες πέρασα από μία γειτονιά και συζητούσαν για Παστίτσιο. Κάλεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συλλάβει τους άθεους», «Πότε είπαμε ότι αλλάζουμε το όνομά μας σε Ελλαδιστάν;»







prezatv