25 Σεπ 2012

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Μόνο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μπορούν να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα που εγείρονται για την αιφνιδιαστική απόφασης να «πέσουν κεφάλια» στη συνοδεία ασφαλείας του Ερντογάν.
Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος, πέντε επικεφαλής ομάδων ασφαλείας, οι τέσσερις στην Άγκυρα και η μία στη Κωνσταντινούπολη, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη φρούρηση του πρωθυπουργού, αντικαταστάθηκαν ενώ και τα μέλη των ομάδων επίσης απομακρύνονται.
Η μοναδική λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί, είναι ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που ελέγχονται από τον εκλεκτό του πρωθυπουργικού γραφείου, Δρ. Χακάν Φιντάν (αρχηγός της ΜΙΤ), είχαν λόγο να φοβούνται σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού από τον στενό του κύκλο και ως ένα εκ των μέτρων ασφαλείας που έλαβαν είναι και αυτό.
Κι αυτό διότι είναι καταφανώς υπερβολική και δυνητικά επικίνδυνη βραχυπρόθεσμα, έως ότου η νέα ομάδα «βρεθεί» μεταξύ της και παγιώσει αποτελεσματικές μεθόδους συντονισμού και συνεργασίας, η κίνηση αντικατάστασης τόσο μεγάλου αριθμού σωματοφυλάκων ενός πρωθυπουργού. Για να προκρίνεται θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι ασφαλείας.
Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν ακύρωσε τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη όπου θα παρακολουθούσε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Η εξήγηση δεν είναι αρκετά πειστική νοουμένου ότι τα θέματα που θα εξεταστούν αφορούν το σκληρό πυρήνα της τουρκικής ασφάλειας (Συρία, Ιράν), οπότε κι εδώ είναι βέβαιο ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
stoxos.gr