27 Σεπ 2012

Καταλονία, το επόμενο κράτος στην Ευρώπη, ακολουθούν οι Βάσκοι!!!

«Καταλονία. Το επόμενο ανεξάρτητο κράτος στην Ευρώπη». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα στα στόματα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έφτασαν στη Βαρκελώνη από όλες τις γωνιές της ισπανικής επαρχίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, για την Εθνική Ημέρα της Καταλονίας.Μάλιστα, οι διοργανωτές φρόντισαν να κόψουν τον
βήχα σε όσους, πολιτικούς ή μη, επιχείρησαν να τηρήσουν λεπτές ισορροπίες, με στόχο να τα έχουν καλά και με το κοινό αίσθημα αλλά και με την κεντρική εξουσία. «Ο καθένας που θα παραβρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση οφείλει να κατανοήσει ότι θα καταγραφεί ως υπέρμαχος της ανεξαρτησίας», δήλωσε προκαταβολικά εκπρόσωπος του συντονιστικού.
Υπενθυμίζεται ότι η Καταλονία δεν είναι η μοναδική επαρχία της Ισπανίας που κλίνει προς την ανεξαρτησία. Παραδοσιακά ισχυρό -και πιο βίαιο- κίνημα υπάρχει στη Χώρα των Βάσκων, η οποία επίσης συγκαταλέγεται στις πλούσιες περιοχές της ιβηρικής χώρας. Και φυσικά, παρόμοια κινήματα καταγράφονται, πλέον, σε πολλές χώρες της Ευρώπης -επίσης, λόγω της κρίσης.