27 Σεπ 2012

ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των Σκοπίων –ARM, υποστράτηγος Γκοράνσο Κοτέσκι, τάχθηκε κατά της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στο στρατό.
Η αντίδραση προκλήθηκε λόγω της δημοσίευσης της Λευκής Βίβλου του Στρατού των Σκοπίων από τον Υπουργό Άμυνας που
αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις και τις μελλοντικές προκλήσεις των δυνάμεων της άμυνας καθώς και το σχέδιο ασφάλειας σε τρεις γλώσσες: Σλαβικά, Αλβανικά και Αγγλικά.
Ο Κοτέσκι υποστήριξε ότι αυτό το βιβλίο για τη στρατηγική αμυντική θα πρέπει να δημοσιευθεί στην επίσημη γλώσσα της ARM και αυτή είναι τα σλαβικά και όχι τα αλβανικά και τα αγγλικά.
Επιπρόσθετα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των Σκοπίων, Γκοράνσο Κοτέσκι, έχει δημιουργήσει μια πρωτοβουλία για τον καθορισμό της ευθύνης που αναλογεί στους τέσσερις Αλβανούς αξιωματικούς του Στρατού που συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του UCK, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι με την ευκαιρία της επετείου της Συμφωνίας της Οχρίδας.
Μάλιστα, ο Κοτέσκι επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται σύμφωνα με διαταγές που έλαβε από τον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ίβανοφ.
Η δήλωση αυτή έγινε, από τον Κοτέσκι, με την ευκαιρία της υποδοχής των μελών της ARM που επέστρεψαν από την αποστολή στο Αφγανιστάν, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
elnewsgr