24 Ιαν 2012

Πώς εμπλέκεται ο Παπαδήμος στην υπόθεση του "φουσκωμένου" ελλείμματος


Ευθύνες προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου...
και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.
Πώς εμπλέκεται ο Παπαδήμος στην υπόθεση του φουσκωμένου ελλείμματος
«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον γγ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κ. Γεωργαντά, η οποία δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης προσθέτοντας τα εξής: «Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».

Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ και σημείωσε: «Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση». Συμπλήρωσε δε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.

Παραπομπές ζητά ο Γιακουμάτος

«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής. Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας όταν αυτή πτωχεύει, χρεοκοπεί και ο λαός δεν ξέρει τίποτα, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να αποδειχθεί η αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κορόιδευε; Δηλαδή, κάναμε τη χώρα "εδώ παπάς, εκεί παπάς;" Είναι ντροπή», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος για την υπόθεση του ελλείμματος. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Γιακουμάτος έκανε λόγο για μεγάλες πολιτικές ευθύνες, απαντώντας δε στην ερώτηση αν ισχύει και για τους κυρίους Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου είπε:

«Ο κάθε υπουργός Οικονομικών έχει τις ευθύνες του από την εποχή Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Αν η ΝΔ δεν κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ότι δεν μεροληπτεί υπέρ του ενός ή του άλλου, δεν κάνει τίποτα. Θα πρέπει να δείξουμε στο λαό ότι όχι μόνο φαίνεται η γυναίκα του Καίσαρος τίμια, αλλά είναι κιόλας».