6 Δεκ 2011

Θέτουν θέμα παραίτησης Χρυσοχοϊδη


Σε εσωτερικό θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, αναμένεται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα η κόντρα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με το παπανδρεϊκό μπλοκ, μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά του πρώην πρωθυπουργού, προτρέποντάς τον ουσιαστικά… να μεταναστεύσει, εγκαταλείποντας και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις πρώτες βολές που εξαπέλυσαν ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, τη σκυτάλη πήραν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012, και ζήτησε εμμέσως την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ακριβώς το βαρύ για τον Υπουργό Ανάπτυξης κλίμα θα αποτυπωθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα τεθεί ευθέως θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Η πολιτική αιτιολόγηση που θα δομηθεί μάλιστα, θα εστιάζει στο γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει ανακοινώσει ήδη, ευθέως και χωρίς περιστροφές την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που συνεπάγεται πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης», με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ασφυκτικούς στόχους.