6 Δεκ 2011

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο!


Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο!Mπορεί ο χθεσινός σεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου να μην προκάλεσε ανησυχίες, ωστόσο Τούρκος σεισμολόγος προβλέπει πως σύντομα στο Αιγαίο θα γίνει σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 7.2 Ρίχτερ.
Στην ιστοσελίδα onalert.gr παρατείθενται δηλώσεις του καθηγητή του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και συμβούλου τη Ένωσης Γεωλόγων Αχμέτ Ερτζάν, ο οποίος μίλησε στα τουρκικά μέσα σχετικά με τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 5.1 Ρίχτερ που συνέβη χθές στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.
Ο κ. Ερτζάν σημείωσε πως  «είχα τονίσει πως μετά το σεισμό στην πόλη Βαν, θα συμβεί σεισμός 7.2 Ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, το Καράμπουρουν και τη Φώκαια. Λυπάμαι που το λέω αλλά ο σεισμός 5.1 Ρίχτερ είναι ένα δείγμα αυτού του σεισμού που περιμένω. Δεν μπορώ να πω πως είναι ο προπομπός αλλά ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει τώτα « προσέξτε εγώ τεντώνομαι , θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ»
Ο Ερτζάν επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.


http://www.iefimerida.gr