7 Δεκ 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΧ


Για «προϋπολογισμό άρνησης της πραγματικότητας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «δογματική έμμονη στις συνταγές που μας οδήγησαν στην κοινωνική διάλυση και στη χρεοκοπία». Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη...
συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς τους ότι έχουν αφήσει τη χώρα στην πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση μεταπολεμικά.
«Αντί να προβληματίζεστε, επιμένετε στη συνταγή της καταστροφής που οδηγεί στην εκτίναξη της ανεργίας και εν τέλει στο κοινωνικό κραχ», τόνισε χαρακτηριστικά. «Σήμερα μάς μιλάτε για ύφεση 2,8%. Ποιος να σας πιστέψει όταν μέσα σε δύο χρόνια έχετε αναθεωρήσει τόσες φορές τις προβλέψεις σας για την ανάπτυξη της οικονομίας;», διερωτήθηκε.
«Εχετε συγκροτήσει μια κυβέρνηση πολυποίκιλη, έχετε βάλει την ακροδεξιά σε υπουργικούς θώκους και έχετε βάλει τη ΝΔ να λέει ότι είναι συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε και τους υπουργούς τους ΠΑΣΟΚ να δημαγωγούν αλληλομαχαιρώνοντας ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων επιχειρείται με προβλέψεις που "δεν υιοθετούνται στην Ευρώπη, αλλά σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής" και αναρωτήθηκε "μήπως αυτός είναι και ο στόχος".
Ζήτησε επιπλέον η χώρα να προχωρήσει σε μορατόριουμ πληρωμής τόκων και χρεολυσίων μέχρι η οικονομία να ανακάμψει και άμεση προσφυγή στις κάλπες "πριν ξεκινήσουν οι εκβιασμοί για την έβδομη δόση".
Απευθυνόμενος, τέλος στον Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα κληθεί να διαπραγματευτεί, καθώς ο προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί μετά το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης. Ο ελληνικός λαός, τόνισε, χρειάζεται και δικαιούται "έναν πρωθυπουργό που θα τον υπερασπιστεί". "Θα ακούσουμε από αυτό το βήμα έναν πρωθυπουργό που θα μας λέει τι ζητά εκ μέρους του λαού από τους δανειστές, ή έναν που, όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου, μας λέει τι ζητούν οι δανειστές από τον ελληνικό λαό;" είπε χαρακτηριστικά