12 Δεκ 2011

Η κ. Διαμαντοπούλου μας θύμισε ότι υπάρχει υπουργός Παιδείας


Μετά από τον  πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, που ανακάλυψε τη χρησιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, στο ίδιο μήκος κύματος και η Άννα Διαμαντοπούλου.
Μπορεί τα βιβλία να μην έχουν έρθει σε 1 στα 4 σχολεία της Ελλάδας αν και φτάνουμε Χριστούγεννα.
Μπορεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί να είναι απλήρωτοι.
Μπορεί σχολεία να ικετεύουν για χρηματοδότηση γιατί δεν έχουν ούτε λεφτά για θέρμανση. Μπορεί τα Πανεπιστήμια να έχουν βαρέσει διάλυση και γενικά η Παιδεία να είναι στο χειρότερο επίπεδο.
Μπορεί όλα αυτά αλλά η υπουργός Παιδείας βρίσκει λίγο χρόνο να γράψει άρθρα και να μας ενημερώσει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμοιυ πρέπει να συνεχίσει το έργο της (που είναι το έργο δεν βλέπουμε) και να παραταθεί η θητεία τους.
“Δεν είμαστε κυβέρνηση της… δόσης” δήλωσε σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει, ανταποκρινόμενη και στον τεχνοκρατικό της χαρακτήρα, να θέσει στόχους ανά μήνα και ανά υπουργείο. Θα ενθαρρύνει όλους τους κρατικούς λειτουργούς στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Και φυσικά θα πρέπει να ελέγξει και να κατευθύνει τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της τεχνικής βοήθειας, που μας παρέχεται, η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθεί τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που όλα δρομολογούνται
Όλα αυτά έγραψε η κ. Διαμαντοπούλου στην προσωπική της ιστοσελίδα. Φαίνεται ότι δεν τη βγαίνουν τα κουκιά για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και το ‘ριξε στα άρθρα μπας και τσιμπήσει ο κόσμος και ξαναθυμηθεί ότι υπάρχει μια υπουργός Παιδείας.
Αλλά προφανώς είναι ένα άρθρο στη λογική της πίεσης για να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης, παρά τις δεσμεύσεις για εκλογές και κυρίως παρά το γεγονός ότι δε γίνεται καθόλου έργο. Θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι παρεμβάσεις υπέρ Παπαδήμου, είναι γνωστό το κόλπο.