13 Δεκ 2011

«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές


«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογέςΝέες έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από τις επόμενες εκλογές που ουσιαστικά θα αποτελούν την πυξίδα για  την μετεκλογική πορεία της χώρας, είναι αποφασισμένα να ξαναζητήσουν τα μέλη της Τρόικας.
«Η υπομονή μας με την Ελλάδα εξαντλείται» έχουν διαμηνύσει ο «τοποτηρητής» κ. Ράιχενμπαχ και οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου με τους οποίους συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, έχουν ήδη καταλήξει στην απόφαση πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου ή όποτε αυτή γίνει, να ζητήσουν από τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να υπογράψουν δεσμεύσεις  για την στάση που θα κρατήσουν μετά τις εκλογές. Η Τρόικα θα απευθυνθεί προσωπικα  σε όποιον  από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο οδηγήσει τελικά το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες και στον Αντώνη Σαμαρά.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας είναι απελπισμένοι για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, κυρίως όμως για τις προοπτικές της χώρας μας. Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή είναι πλέον κάτι που, χαμηλόφωνα, δεν αποκλείουν ούτε και οι ίδιοι αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές κινήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Είναι σαν να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο»  λένε πάνω-κάτω οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς στους συνομιλητές τους θεωρώντας ότι από τον Μάιο του 2010  που ψηφίστηκε το Μνημόνιο μέχρι τώρα αν και κοντεύουν να συμπληρωθούν δυο χρόνια, δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως πρόοδος ούτε στα δημοσιονομικά ούτε στα διαρθρωτικα.
«Δεν είναι δυνατόν να ετοιμαζόμαστε να χρηματοδοτήσουμε την Ισπανία με λιγότερα χρήματα απ όσα έχει πάρει η Ελλάδα η οποία είναι πέντε φορές μικρότερη σε πληθυσμό και  απείρως πιο μικρή σε επίπεδο οικονομίας» έλεγε ένας από τα μέλη της Τρόικας σε κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο με το οποίο συνομίλησε τα τελευταία 24ωρα. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα του «απόλυτου τίποτα» που έχει γίνει σε τομείς όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία.
Με αυτά τα δεδομένα οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και αιτιολογούν την μεγάλη αγωνία που εξέπεμπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου όπου δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συνυπογράψει νέα μέτρα χωρίς συναίνεση της αντιπολίτευσης η αν δεν προηγηθούν εκλογες