13 Δεκ 2011

Στις Φοβόλες Κερατέας ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το ΧΥΤΑ


Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για το χώρο που προτείνει ο δήμος Λαυρεωτικής προκειμένου να κατασκευαστεί η εγκατάσταση επεξεργασίας στερεών αποβλήτων των Δήμων της ευρύτερης Λαυρεωτικής. Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισκεπτόμενος το χώρο συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα Άρη Αλεξόπουλο, συνέστησε την επιλογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χώρος που προτείνεται από πλευράς Δήμου Λαυρεωτικής βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Ιωάννης (Φοβόλες) ακριβώς δίπλα στον παλαιό ΧΑΔΑ Κερατέας, έχει έκταση 50 στρεμμάτων στην οποία προορίζεται να κατασκευαστεί ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής) .
Ο τρόπος διαχείρισης και η τεχνολογία επεξεργασίας που θα επιλεγεί (από το Δήμο Λαυρεωτικής) θα πρέπει να επιτυγχάνει Ανακύκλωση και Ανάκτηση στο 100% του όγκου των απορριμμάτων.
Τέλος, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, σε καμία περίπτωση οι τρέχουσες εξελίξεις δεν καθησυχάζουν τους κατοίκους της Λαυρεωτικής, καθώς θα βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρι και την τελική αποδοχή και υλοποίηση της πρότασής του, μέχρι να απαλειφθεί το όνομα «Οβριόκαστρο» από τη μαύρη λίστα οποιουδήποτε σχεδιασμού, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.