8 Νοε 2011

Βγάζει στο σφυρί ακίνητα του ο Ερυθρός Σταυρός


Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των τελευταίων μηνών που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τον αναγκάζουν να βάλει πωλητήριο σε 143 ακίνητα του, συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του ΕΕΣ χωρίς όρους (αρκετά δωρίζονται για συγκεκριμένες χρήσεις) ενώ αποτελούν μικρό τμήμα του τεράστιου χαρτοφυλακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο και απαρτίζεται από πλέον των 500 ακίνητων.

Μιλάμε για ακίνητα στις περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Νέας Μάκρης, Σαλαμίνας, Ηράκλειου Κρήτης και Ιεράπετρας, τα οποία πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ (μία θέση πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη) και φτάνουν μέχρι τα 2,23 εκατ. ευρώ (για το κτίριο γραφείων επί της γωνίας Λυκαβηττού 1 και Ακαδημίας στην Αθήνα).

Στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται κυρίως διαμερίσματα, καταστήματα, αλλά και ορισμένα οικόπεδα. Ως παραδείγματα αναφέρονται ένα οικόπεδο 473 τ.μ. με διώροφη κατοικία επί της οδού Συγγρού 5 στην Κηφισιά (τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ), τέσσερα μικρά οικόπεδα καθώς και έξι αποθήκες επί της οδού Άστρους στην Αθήνα, δύο οικόπεδα (1.513 και 2.000 τ.μ.) στην περιοχή Μαυρίκι-Παπάγου στη Σαλαμίνα (αξίας περίπου 550.000 ευρώ) και μικρά αγροτεμάχια στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (με τιμές 200 και 140 ευρώ!).

atithaso.blogspot.com