1 Σεπ 2009

Ετοιμάζουν μπαράζ από προσφυγές κατά των κολεγίων

Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στις κτιριακές υποδομές των κολεγίων εξέπνευσε η προθεσμία για την αδειοδότησή τους. Σύμφωνα με το νόμο, οι άδειες λειτουργίας των κολεγίων θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί μέχρι χθες, 31 Αυγούστου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και το υπουργείο προσανατολίζεται σε παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τριμελείς επιτροπές θα έχουν τελειώσει με τους επιτόπιους ελέγχους περί τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα απομένει η σύγκληση της ολομέλειας της επιτροπής κολεγίων που θα ετοιμάσει και τις τελικές εισηγήσεις της προς τον υπουργό Παιδείας.
Οι ιδιοκτήτες κολεγίων αδημονούν για την έκδοση των αδειών καθώς η σύγχυση και η αβεβαιότητα για το ποιος θα πάρει άδεια και ποιος όχι λειτουργεί ανασταλτικά στις εγγραφές νέων σπουδαστών, οι οποίες προς το παρόν δεν παρουσιάζουν αύξηση, παρά την αναμενόμενη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων.

Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ετοιμάζουν σφοδρή αντεπίθεση με μπαράζ προσφυγών σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά των αδειών λειτουργίας που θα χορηγηθούν σε κολέγια. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να υπερασπιστούμε την ποιότητα των σπουδών ενάντια σε μια κυβέρνηση που εξευτελίζει κάθε έννοια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso» η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Ευγενία Μπουρνόβα. Σχετικές αποφάσεις θα λάβει στη σημερινή της συνεδρίαση η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας.

Τέλος, οι καθηγητές των ΤΕΙ απέστειλαν επιστολή στον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο στην οποία υποστηρίζουν ότι οι παραιτήσεις δύο μελών της επιτροπής κολεγίων καθιστούν άκυρες τις αποφάσεις της.
Πηγή:  espressonews.gr