20 Αυγ 2009

Τα ποπ κορν κάνουν καλό στην υγεία

Νέες έρευνες επιστημόνων δίνουν το πράσινο φως στην κατανάλωση ποπ κορν και δημητριακών καθώς περιέχουν τα ίδια θρεπτικά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια από τον χημικό Δρ. Βίνσον και αναφέρει ότι τα σνακ όπως τα ποπ κορν και κάποια δημητριακά αποτελούν μια πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

“Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι από από το αποτέλεσμα της έρευνας”, δήλωσε ο καθηγητής.

Μέχρι τώρα τα φρούτα, τα λαχανικά, η σοκολάτα και το κρασί ήταν γνωστά για το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και καρκίνου καθώς περιέχουν την ουσία πολυφαινόλη. Η πολυφαινόλη είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση όπως η βιταμίνη C και Ε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή, μια κούπα ποπ κορν περιέχει τόση ποσότητα πολυφαινόλης όση ένα μήλο.
Πηγή: Τρίτη Όψη