Νέες έρευνες επιστημόνων δίνουν το πράσινο φως στην κατανάλωση ποπ κορν και δημητριακών καθώς περιέχουν τα ίδια θρεπτικά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια από τον χημικό Δρ. Βίνσον και αναφέρει ότι τα σνακ όπως τα ποπ κορν και κάποια δημητριακά αποτελούν μια πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.
“Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι από από το αποτέλεσμα της έρευνας”, δήλωσε ο καθηγητής.
Μέχρι τώρα τα φρούτα, τα λαχανικά, η σοκολάτα και το κρασί ήταν γνωστά για το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και καρκίνου καθώς περιέχουν την ουσία πολυφαινόλη. Η πολυφαινόλη είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση όπως η βιταμίνη C και Ε.
Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή, μια κούπα ποπ κορν περιέχει τόση ποσότητα πολυφαινόλης όση ένα μήλο.
Πηγή: Τρίτη Όψη
Ο μαρτυρικός θάνατος της ηρωικής δασκάλας Βασιλικής Παπαθανασίου
(13/11/1946)
Πριν από 40 δευτερόλεπτα