14 Οκτ 2012

Μυστηριώδης διαμορφωμένη δομή ανακαλύφθηκε στη Ρωσία και χρονολογείται πολύ παλαιότερη από τις γραμμές της Nazca του Περού



Ενα τεράστιο geoglyph με τη μορφή ενός ελαφιού ανακαλύφθηκε στη Ρωσία και μπορεί να προηγείται χιλιάδες χρόνια από τις γνωστές γραμμές της Νάζκα του Περού. Η δομή του ζώου-διαμορφωμένη από πέτρα, βρίσκεται κοντά στη λίμνη Zjuratkul στα 
Ουράλια Όρη, βόρεια του Καζακστάν, έχει ένα επίμηκες ρύγχος, τέσσερα πόδια και δύο κέρατα. Μια ιστορικήδορυφορική εικόνα από το 2007 του Google Earth  δείχνει ότι μπορεί να έχει και ουρά, αλλά αυτό είναι λιγότερο σαφής στις πιο πρόσφατες εικόνες.



Το σχέδιο του ζώου εκτείνεται για περίπου 900 πόδια (275 μέτρα) κατά το πλέον απομακρυσμένο σημείο του (βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά), η εκτίμηση των ερευνητών, ισοδυναμεί με δύο αμερικανικά γήπεδα ποδοσφαίρου.Μεταξύ των ευρημάτων από τις ανασκαφές είναι και περίπου 40 λίθινα εργαλεία, κατασκευασμένα από χαλαζίτη, που βρίσκονται στην επιφάνεια της κατασκευής.


Τα περισσότερα από αυτά είναι αξίνες όπως ονομάζονται και είναι χρήσιμα για το σκάψιμο και την  κοπή. Το ύφος της πέτρας έχει επεξεργασία που ονομάζεται (λίθινα ρινίσματα) που χρησιμοποιούνταν σε τεχνουργήματα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Eneolithic εποχή (έκτη με τρίτη χιλιετία π.Χ.) Εάν η ημερομηνία αυτή είναι σωστή, θα κάνει το συγκεκριμένο geoglyph πολύ παλαιότερο από τις γραμμές της Nazca του Περού.


Το σχέδιο αυτό βρίσκεται στην πλαγιά του Ridge Zjuratkul, κοντά στη λίμνη με το ίδιο όνομα στο  Εθνικό Πάρκο του Zjuratkul  (συντεταγμένες: 54 ° 56'33 "N, 59 ° 11'32" E). Η περιοχή του geoglyph διασχίζεται από ένα κομμάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού. Οι ερευνητές πάντως τονίζουν ότι η χρονολογία του πρέπει να ελεγχθεί ξανά.



http://www.apocalypsejohn.com/