23 Οκτ 2012

Το έγγραφο ντοκουμέντο του Σόιμπλε που ζητά "γη και ύδωρ" από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το κείμενο του Σόιμπλε
'Έγγραφο φωτιά αποκαλύφθηκε από την Ιπποκράτους το οποίο θέτει θέμα ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχεται από τους διεθνείς πιστωτές.
Το κείμενο που απεστάλη απο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση και στο οποίο...


 δεν αναγράφεται ημερομηνία, επισημαίνει ότι "για να ενισχυθεί η αξιοπιστία, πρέπει να υιοθετηθεί μία πολιτική που θα βασίζεται αυστηρά σε κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής. Οι αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα εξισορροπούνται μέσω εσωτερικών προσαρμογών"


Οι παρακάτω ενέργειες, αναφέρει το κείμενο, θα πρέπει να εφαρμοστούν πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης:


Πρώτον, η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχεται από τους διεθνείς πιστωτές και στο οποίο θα κατατείθενται οι δόσεις.

"Εξωτερικά διαχειριζόμενος λογαριασμός 
Ο λογαριασμός εμπιστοσύνης που εγκρίθηκε κατά τo Eurogroupo στις 20 Φεβρουαρίου, ενισχύεται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πόροι του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και εξασφαλίζεται με διεθνή διαχείριση (από την ΕΚΤ για παράδειγμα)", αναφέρει συγκεκριμένα το κείμενο. "Όπως συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται από τον είδικό λογαριασμό. Οι δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ μετά την υλοποίηση των συμφωνημένων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων θα κατευθύνονται απευθείας στον ειδικό λογαριασμό και η ελληνική συμβολή στην εξυπηρέτηση του χρέους όπως ορίζεται στο Μνημόνιο Κατανόησης θα πληρώνονται επίσης στον ειδικό λογαριασμό".


Δεύτερον, γίνεται λόγος για εξειδίκευση των εσόδων. Έτσι, σημειώνεται ότι στον ειδικό λογαριασμό θα μεταφέρεται μια καθορισμένη ποσότητα από το πρωτογενές πλέονασμα, που θα οριστεί στο μνημόνιο. Αυτό, τονίζεται «εξασφαλίζει την αποστολή του πρωτογενούς πλεονάσματος και ως εκ τούτου τη συμβολή της Ελλάδας στην εξυπηρέτηση του χρέους. Μία μη επίτευξη του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τη μείωση των πρωτογενών δαπανών ή την αύξηση του πρωτογενούς εισοδήματος».

-Θέσπιση αυτόματων περικοπών στις δαπάνες του ελληνικού δημοσίου, εφόσον εμφανίζονται ελλείμματα. 
-στην ύπαρξη εξωτερικής εποπτείας του δημόσιου δανεισμού. "Ένας εξωτερικός φορέας όπως η ΕΕ-Kομισιόν θα μπορούσε να κληθεί να εγκρίνει οποιαδήποτε μορφή πρόσθετων δανείων γραπτώς", σημειώνεται. 

-Συμπληρωματική και εντονότερη εξωτερική τεχνική βοήθεια

-Σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης

"Προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοχή του προγράμματος από τους Έλληνες, τα μέτρα ελέγχου θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με μέτρα ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης", καταλήγει το κείμενο.

 www.staparaskinia.g