25 Σεπ 2012

Νέα όπλα των ΗΠΑ;


0ι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας θεωρούν ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να έχει σχέση με την δημιουργία ιών Διαδικτύου με σκοπό την κατασκοπία και τη διεξαγωγή κυβερνοπολέμου. Γίνεται λόγος για νέο ιό όμοιο με τους ιούς Flame και Stuxnet. Ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα το 2010.

Ο Flame εντοπίστηκε φέτος τον Μάιο από τους ειδικούς του ρωσικού Εργαστηρίου Κασπέρσκι (Kaspersky Lab) Ο ιός αυτός έχει προσβάλει πάνω από 150 υπολογιστές των κυβερνήσεων του Ιράν και της Συρίας, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη κλοπή διαφόρων δεδομένων,- είπε στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» ο Βιτάλι Καμλούκ, ανώτερος εμπειρογνώμονας του Εργαστηρίου Κασπέρσκι.

- Η εφαρμογή του ιού Flame διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τους συνηθισμένους ιούς των υπολογιστών. Στόχος του δεν είναι οι πιστωτικές σας κάρτες, ούτε και οι απευθείας σύνδεσης λογαριασμοί σας - κάτι που είναι επιθυμητός στόχος πρόσβασης για τους συνηθισμένους χάκερς. Αντί για αυτό, ο ιός τοποθετεί ένα επαγγελματικό σύστημα παρακολούθησης με ξεκάθαρα προσδιορισμένα καθήκοντα.

Νωρίτερα, ορισμένες πηγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μιλούσαν για τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον στην δημιουργία του Stuxnet. Στα αντίστοιχα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρεται επίσης ότι στη δημιουργία αυτού του κυβερνοϊού πήραν μέρος και οι ειδικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Οι ειδικοί του Εργαστηρίου Κασπέρσκι αποφεύγουν να κατηγορούν κάποιον για αυτό. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι μετα την έναρξη της λειτουργίας των ιών Flame και Stuxnet μπορεί να γίνεται λόγος για την έναρξη νέου σταδίου ανάπτυξης των κυβερνοόπλων.

- Η επεξεργασία εφαρμογών για τους υπολογιστές στοιχίζει για τις σοβαρές εταιρείες σχετικά φθηνότερα από την πραγματοποίηση συγκεκριμένου πραγματικού εγχειρήματος. Η εφαρμογή του υπολογιστή είναι πολύ πιο εύκολη από την άποψη της επεξεργασίας, της διατήρησης και της τροποποίησής της. Εκτός απ’ αυτό, το Διαδίκτυο σήμερα επιτρέπει τη διεξαγωγή τέτοιων επιθέσεων ανώνυμα.

Το πιο επικίνδυνο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κυβερνοόπλων, κατά τη γνώμη των ειδικών είναι η ταχύτητα επίδρασής τους. Η επίθεση, π.χ., εναντίον κάποιας πυρηνικής εγκατάστασης στο Ιράν ή άλλης μονάδας της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε χώρα της περιοχής, είναι στιγμιαία. Κάτι περισσότερο. Εξαφανίζεται η ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό


http://www.apocalypsejohn.com