17 Σεπ 2012

Ο άνθρωπος - μυστήριο πίσω από την ταινία που προκάλεσε έκρηξη στον ισλαμικό κόσμο

Ο αινιγματικός Αιγυπτιο-αμερικανός Νακούλα Μπασελί Νακούλα φέρεται να είναι ο παραγωγός της περιβόητης ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», που πυροδότησε κύμα βίας και θανάτων στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο ρόλος του παραμένει «σκοτεινός» με έναν πλήθος μαύρων κηλίδων να στιγματίζει το παρελθόν του.

Ο 55χρονος άνδρας, κόπτης χριστιανός στο θρήσκευμα και κάτοικος της νότιας Καλιφόρνια είναι υπό την επιτήρηση των αρχών, αφού έχει καταδικαστεί για τραπεζική απάτη. Στους όρους της απελευθέρωσής του είναι να μην έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο για πέντε χρόνια, ενώ υπάρχει προειδοποίηση κατά της χρήσης πλαστών ταυτοτήτων.

Ο αινιγματικός Νακούλα φέρεται να διαχειρίστηκε τα οικονομικά της ταινίας ύψους 100.000 δολαρίων -τελικά- ενώ είναι συνδεδεμένος με τον ισραηλινό εβραίο, Σαμ Μπασίλ, ο οποίος δήλωσε στο Associated Press ότι ήταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας. Ο Σαμ Μπασίλ, πάντως, δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο, με το κινητό τηλέφωνο που είχε στη διάθεσή του το AP να αντιστοιχεί στον Νακούλα. 

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε ότι έιναι ο Μπατσίλε, λέγοντας ότι τον γνωρίζει. Άλλες πηγές λένε ότι ο 21χρονος γιός του Νακούλα, Αμπανόμπ Μπασελί Νακούλα ήταν ο «Σαμ Μπασίλ» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Όλα δείχνουν πάντως ότι κάποιος Νακούλα έπαιξε το ρόλο του Μπατσίλε.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον Νακούλα το 2010, για τραπεζική απάτη στην οποία χρησιμοποίησε πλήθος ψευδωνύμων: Νίκολα Μπατσίλι, Ρόμπερτ Μπατσίλι, Έρβιν Σαλάμεχ, Αχμέτ Χαμντί και Πι Τζέι Τομπάκο, μεταξύ άλλων. Του επιβλήθηκε κάθειρξη 21 μηνών, ενώ πλήρωσε περισσότερα από 790.000 δολάρια ως εγγύηση. 



(Φωτογραφία του που διέρρευσε στο πλάι νεαρής ηθοποιού)

Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2011, ενώ λίγο αργότερα γυρίστηκε η επίμαχη ταινία. Ο Νακούλα είχε δημιουργήσει τραπεζικούς λογαριασμούς με βάση ψεύτικες ταυτότητες και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Τα χρήματα θα πήγαιναν σε άλλους ψεύτικους λογαριασμούς, τα οποία θα σήκωνε ο 55χρονος μέσω ΑΤΜ.

Ο Νακούλα αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα πριν από την απάτη, σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνια, ενώ το 1997 καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση, αφού κατείχε ναρκωτικά-συστατικά για την παρασκευή μεθαμφεταμίνης.

Ο 55χρονος αινιγματικός άνδρας είχε πάρει μέρος σε δραστηριότητες της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Λος Άντζελες. Σημειώνεται ότι οι κόπτες χριστιανοί στην Αίγυπτο ανήκουν στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, που είναι και η μεγαλύτερη χριστιανική στη χώρα. 

Στην Αίγυπτο αποτελούν μόλις το 10% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη ποινική έρευνα για την παραβίαση των συνθηκών της υπό περιορισμού ελευθερίας του Νακούλα, όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές την Παρασκευή. Το μυστήριο με τον παραγωγό της περίεργης αυτής ταινίας συνεχίζεται...

http://www.peramatozoa.net/