31 Ιουλ 2012

Πώς ξεπουλούν Βιομηχανία Ζάχαρης και ΟΠΑΠ στους ανταγωνιστές και τον Κόκκαλη

Πώς ξεπουλούν Βιομηχανία Ζάχαρης και ΟΠΑΠ στους ανταγωνιστές και τον Κόκκαλη[…] Για παράδειγμα, η υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης: Η καλύτερη προσφορά είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Οι αποτιμήσεις μόνο των περιουσιακών στοιχείων είναι δεκαπλάσιες και ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι ουσιαστικά ο ανταγωνιστής. Θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θα τελειώσουν οι καλλιεργητές των τεύτλων, θα σταματήσει να υπάρχει βιομηχανία στις περιοχές που κλείνουν τα εργοστάσια, ο ανταγωνιστής θα αγοράσει το εργοστάσιο, θα το κλείσει και θα κερδίζει με εισαγόμενα προϊόντα.

Στον ΟΠΑΠ ο φίλος σας ο κ. Κόκκαλης με την Intrakom μετέφερε τα δικαιώματα της Intrasoft για το λογισμικό σε μία off shore εταιρεία στην Κύπρο. Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΠΑΠ, πληρώνει στην off shore της Κύπρου τα δικαιώματα για το λογισμικό. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν μπαίνει στο Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ! Σε ποιον θα δώσετε τον ΟΠΑΠ; Τα έχετε συζητήσει μεταξύ σας; Φοβάμαι πως ναι.


Η μνημονιακή πολιτική θριαμβεύει. Μιλήσατε για την αναγκαιότητα να τηρηθούν και να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου, δηλαδή έλλειμμα 3% μέχρι το 2015, ό,τι διατάζει και ό,τι επιβάλλει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ό,τι λέει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Εδώ απλώς θα αναφέρω ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν το θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση στην Ευρώπη και το έχει χαρακτηρίσει «σύμφωνο δημοσιονομικής ηλιθιότητας». Το αποτέλεσμα είναι απλό. Οι άνεργοι και οι φτωχοί και οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να χάνονται για να θριαμβεύσει ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτό είναι το προφανές, λοιπόν, αυτής της Κυβέρνησης. […]

http://www.ramnousia.com