10 Απρ 2012

Ε, όχι και …«χαρτζιλίκι» 6.233,92 ευρώ κ. Μπιρμπίλη!


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/04/MPIR.jpgΕ, όχι! Δεν γίνεται! Είναι ντροπή! Είναι απαράδεκτo! Προκλητικό! Και δεν μιλάμε για το νόμιμο του θέματος ,αλλά για το ηθικό, το ανθρώπινο μέρος! ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ !
Ο λόγος για την αποτυχημένη υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, που  μετά το »απολυτήριο» από την κυβέρνηση απολαμβάνει τα ωραία του Παρισιού ως …πρέσβειρα- αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ,  με πάνω από 1000.οοο ευρώ
αποσοχές το έτος, εξασφαλισμένο πολυετές συμβόλαιο, σπιταρόνα  του ελληνικού Δημοσίου τσάμπα και, όπως γράφτηκε, με οδηγό και ..μάγειρα!
Λοιπόν η εν λόγω η υπουργός – και μάλιστα αποτυχημένη  με υπογραφή Παπανδρέου αφού  την ανασχημάτισε άρον άρον, παρόλο που ήταν του …κήπου του! -  συνεχίζει να προκαλεί με τα έξοδα που δημιουργεί εκ της θέσεως της  στο κράτος:
Μόλις πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο  δαπάνη ποσού  έξι χιλιάδων διακοσίων τριάντα τριών και
ενενήντα δύο λεπτών (6.233,92) ευρώ για -προσέξτε!-
»την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της
στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού
Εξόδων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»!
Δηλαδή η κ. Τίνα , δεν φτάνει που πήρε την θέση, έκανε και τα χαρτιά για να πάρει έξοδα,άκουσον – άκουσον, »πρώτης εγκατάστασης! Δηλαδή ας πούμε για να μεταφέρει ( ή να αγοράσει νέα)  … τσάντα …γυμναστικής και τα …αθλητικά της παπούτσια (που δεν αποχωριζόταν ως υπουργός)  ή για να βρεί νέο …γυμναστήριο σαν και αυτό της Στοάς Σπυρομήλιου , που πήγαινε και πρίν γίνει υπουργός!Τέλος πάντων κάτι για μικροέξοδα με την …έναρξη. Λαϊκά, κάτι σαν …χαρτζιλίκι…
Δεν λέμε – και το υπογραμμίζουμε – ότι δεν τα δικαιούται. Λέμε ότι αποδέχθηκε το να  της τα δώσουν! Τόσα  μάλιστα που σε αυτή της εποχή ισοδυναμούν με 10 βασικούς μισθούς! Και αυτά μόνο και μόνο για τα έξοδα »πρώτης εγκατάστασης»!!!
Οχι κυρία μου! Αυτό δεν είναι σοσιαλισμός που λέτε ότι πιστεύετε, αν και φεύγοντας από το υπουργικό γραφείο μάθαμε ότι λέγατε ότι είστε, πιο πέρα,  άριστερή!  Στην καθομιλουμένη  των λα’ι’κών ανθρώπων αυτό το λένε …»με αριστερές τσέπες’!!  Διότι με βάση όσα τραβάει ο απλός κόσμος με την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνησή σας, θα έπερεπε να είχατε σπεύσει να δηλώσετε ότι τα χρήματα αυτά  δεν θα τα πάρετε!Οχι για νομικούς λόγους, όπως είπαμε! Αλλά για  ηθικούς λόγους!Αν δέχεστε ότι υπάρχουν και τέτοιοι!