15 Φεβ 2012

Και όμως κύριε Σαμαρά, την δώσατε την Ελλάδα και μάλιστα εν ψυχρώ


Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία.
Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.
Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".

Αυτό το κείμενο, μεταξύ άλλων, υπέγραψαν και αποδέχθηκαν με το «ναι σε όλα» οι 199 του Κοινοβουλίου. Και είναι ένα μόνο από τις εντολές που αποδέχθηκαν, προκειμένου να σώσουν την χώρα. Μόνο που, ούτε τη χώρα σώζουν, αλλά την μεταβάλλουν ευθέως σε χώρο προς πώληση (μετά και την τελευταία απαίτηση των Γερμανών να μειωθούν τα αντικειμενικά κριτήρια των ακινήτων –γιατί άραγε;-) και τους πολίτες σε υποζύγια των δανειστών.

Μέσα από αυτό το κείμενο της ντροπής, ο Αντώνης Σαμαράς έχει το θράσος να σηκώνει τον τόνο της φωνής του (προς τους Έλληνες πολίτες φυσικά) και αφού έχει αποδεχθεί την κατοχή της χώρας μας, τολμά να ισχυρίζεται πως θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου. Φαίνεται πως κανείς δεν του έχει πει ότι την υπογραφή του δεν μπορεί να την βάζει οπουδήποτε. Και το «ναι σε όλα» της Κυριακής 12/2/2012, το οποίο απαίτησε με την απειλή διαγραφής, είναι κάτι που δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί, τουλάχιστον ο ίδιος, εκτός και εάν δηλώσεις πως δεν έχει σώας τα φρένας του.

Έτσι έχουν τα πράγματα, Αντωνάκη μου, που περί άλλων τυρβάζεις, αλλά κρύβεις επιμελώς την σκληρή αλήθεια από τους Έλληνες. Και η αλήθεια είναι μία: παραδόθηκες και υπέγραψες και την παράδοση της χώρας. Και δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ συνταγματικό δικαίωμα για να το κάνεις αυτό. Μπορείς να παραχωρήσεις την προσωπική σου περιουσία, τις προσωπικές σου καταθέσεις, την προσωπική σου υπερηφάνεια, αλλά οτιδήποτε ανήκει στους Έλληνες πολίτες, δεν έχεις το δικαίωμα όχι να το διαπραγματεύεσαι, αλλά ούτε καν να το αναφέρεις.

Αλλά, είπαμε… έκλεισες πολύ γρήγορα θέση στο ελικόπτερο, αφού είσαι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που απέτυχες πριν καν πάρεις την θέση. Ρεκόρ Γκίνες Αντωνάκη μου. Και ρεκόρ ψεύδους φυσικά…