8 Φεβ 2012

«Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη δική μας χρεωκοπία» ...

Το μόνο σοβαρό πρόβλημα σχετίζεται με την ρευστότητα των τραπεζών, υποστήριξε ο καθηγητής, τονίζοντας όμως ότι, η ΕΚΤ δεν θα αφήσει χωρίς ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες γιατί θα συμπαρασύρουν τις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας.

«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν...


υπάρχουν σίγουρες λύσεις είτε υπογράψουμε τη συμφωνία είτε όχι, το μέλλον...παραμένει αβέβαιο τόνισε ο καθηγητής Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στο Real Fm.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τις πλήρεις συνέπειες της χρεοκοπίας γιατί όπως τόνισε «αυτό που συμβαίνει τώρα, η κατάρρευση ενός νομίσματος, δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην παγκόσμια ιστορία. Οι δανειστές φοβούνται πιο πολύ από εμάς τη χρεωκοπία. Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα".

Υποστήριξε πως η πολιτική ηγεσία πρέπει να λάβει αποφάσεις και εξέφρασε την άποψη πως αυτή τη στιγμή, μετά από ενάμιση χρόνο μνημονιακής πολιτικής, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και «είναι αδύνατο να πεισθώ, ότι αυτό που μας προσφέρουν είναι καλό για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα γιατί όπως είπε «ένα κράτος δεν πτωχεύει, μια επιχείρηση πτωχεύει» επίσης χαρακτήρισε ανοησία τα επιχειρήματα περί ελλείψεων πετρελαίου και βασικών ειδών σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει επίσημα.

Το μόνο σοβαρό πρόβλημα σχετίζεται με την ρευστότητα των τραπεζών όμως όπως τόνισε οι ΕΚΤ δεν θα αφήσει χωρίς ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες γιατί θα καταρρεύσουν και θα συμπαρασύρουν τις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας.





http://nonews-news.blogspot.com/