8 Φεβ 2012

Με τόσες φοροεπιδρομές, κατάφεραν τρύπα 700 εκατ.ευρώ!



 Παρά το γεγονός ότι σχεδόν μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα είχαν παραταθεί οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας και λοιπών φόρων και έκτακτων εισφορών…

Παρά το γεγονός πως ο Ιανουάριος ήταν μήνας υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων για το φόρο μισθωτών υπηρεσιών… τα έσοδα, για ακόμη ένα μήνα, όχι απλά αυξήθηκαν χαμηλότερα του στόχου, αλλά μειώθηκαν -ούτε λίγο, ούτε πολύ- κατά 7%!

Η τρύπα, που δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ, αφού ο στόχος για τον πρώτο μήνα του 2012 ήταν τα έσοδα να αυξηθούν κατά 350 εκατ. ευρώ και τελικά μειώθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ!
Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία ο ένας από τους δύο μήνες, που εγγράφονται λογιστικά στο 2011 και από τους οποίους το υπουργείο οικονομικών περίμενε πολλά για να περιορίσει τη μαύρη τρύπα της περυσινής χρονιάς, οδηγεί πιθανότατα στην ανάγκη λήψης και νέων εισπρακτικών μέτρων.
Τα μεγαλύτερο Βατερλό καταγράφεται στα έσοδα από το φόρο προστιθέμενης αξίας, που μειώθηκαν κατά 18,7%.  Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, το γεγονός πως αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, παρά τη μαζική κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ., αποδεικνύει πολύ απλά πόσο επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου. 








http://www.defencenet.gr/