20 Φεβ 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ


  Η περίοδος που διανύουμε, δεν διαφέρει από καμία άλλη περίοδο όπου ο ελληνισμός βρίσκονταν μπροστά σε έναν θανάσιμο κίνδυνο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο σε αυτό. Ίσως μόνο, να θυμίσω την καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού κατά του κατακτητή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε εκείνη την περίοδο, οι έλληνες θρήνησαν, αναλογικά με τον πληθυσμό, τα περισσότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη. Και όμως στο τέλος, νίκησαν.
  Διανύουμε πάλι ως χώρα μία περίοδο πολέμου. Ενός ιδιότυπου πολέμου. Ο πόλεμος αυτός δεν γίνεται με όπλα, σφαίρες και τανκς. Γίνεται με όπλο το χρήμα και την σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία.
  Μία άλλη διαφορά είναι ότι τα όπλα και τα σώματα ασφαλείας, χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της έκφρασης των πολιτών και την δημιουργία φοβικού κλίματος.
Ναι ! Βρισκόμαστε σε μία εποχή, όπου η λαϊκή ετυμηγορία έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα.Τώρα μετράει η γνώμη των δανειστών (τους γνωρίζει κάποιος ;), δηλαδή όσων περιμένουν να εισπράξουν από τα ομόλογα που λήγουν κάθε δύο μήνες. Άλλωστε γι’ αυτό δανείστηκε η χώρα 230 δις ευρώ. Για να πληρωθούν αυτά τα ομόλογα.
  Ξαναλέγω και το υποστηρίζω έναντι οποιουδήποτε.Βρισκόμαστε ως χώρα σε κατάσταση πολέμου.
  - Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου μας ζητάνε συνεχώς εκβιαστικά να ψηφίσουμε νόμους που υπαγορεύονται από άλλους και όχι από τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2009.
 -  Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει αναδειχθεί μέσα από εκλογές και δεν συμμετείχε σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό των εκλογών του 2009. Αντίθετα, είναι τραπεζίτης.
-  Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου οι εκλογές δεν γίνονται γιατί κάποιοι σόϊμπλε μας κουνάνε το χέρι και μας λένε «χρωστάτε – πουλήστε».
 -  Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου το Σύνταγμα έχει καταστρατηγηθεί για να μην θιχτούν και «θυμώσουν» οι δανειστές.Η κοινωνία μας αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερη των οικονομικών συμφερόντων τρίτων.
  - Έχουμε πόλεμο γιατί περικόπτεται η εργασία, η  παιδεία, η υγεία, η πρόνοια και η τροφή, το ρεύμα και το νερό, και τα θύματα είναι κυρίως παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ικανότητες.
  - Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου τρεις εκπρόσωποι των δανειστών συνομιλούν απευθείας με την Ελληνική Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση (Ελληνική ;) το δέχεται. Αυτό σημαίνει και κάτι άλλο : εξίσωση της δημοκρατίας με το κεφάλαιο. Ποιος υπερισχύει ;
  - Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου κανένας μας δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει ακριβώς το μνημόνιο που ψηφίσαν οι 199 την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012. Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα : μήπως διάβασαν το μνημόνιο οι Βουλευτές που το ψήφισαν ;  Ό,τι τους είπαν έκαναν γιατί προστατεύουν το πολιτικό τους μέλλον.
 -  Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου η ανεργία πρέπει στην πραγματικότητα να βρίσκεται άνω του 30% και δεν βλέπουμε στον ορίζοντα καμία διάθεση για μέτρα ανάπτυξης. Μόνο συρρίκνωση της οικονομίας παρακολουθούμε.
  - Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή όπου οι δανειστές ζητάνε να πάρουν την εκμετάλλευση κερδοφόρων ελληνικών οργανισμών που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Και δεν νοείται ως εξυγίανση η εκποίηση τεράστιας αξίας υλικοτεχνικού εξοπλισμού και πελατολογίου, που οι έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν επί δεκαετίες για να δημιουργηθούν.
  - Έχουμε πόλεμο, από την στιγμή που την εθνική εξωτερική και αμυντική πολιτική την υπαγορεύουν τρεις γραβατοφορεμένοι κύριοι.

 Απλά κοιτάξτε τριγύρω σας. Νομίζετε ότι δεν έχουμε πόλεμο ; Ποιος παρακολουθεί τις ειδήσεις στο χαζοκούτι και δεν τον πιάνει το στομάχι του από την αγωνία ;

Πόλεμο έχουμε.

Και τι πρέπει να περιμένουμε ;

  1. Η νέα μείωση των μισθών θα επιφέρει νέες απώλειες από την αγοραστική κίνηση. Επομένως οδηγούμαστε σε νέα κλεισίματα και απολύσεις.
  2. Η οριζόντια μείωση του βασικού μισθού στα 480 ευρώ θα επιφέρει έλλειμμα 4 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έγιναν οι ανακοινώσεις. Επομένως, θα έχουμε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  3. Θα αυξηθεί το ποσοστό του πληθυσμού που θα φτάσει στο όριο της φτώχειας, πέραν το 50% που είναι σήμερα.
  4. Απειλείται ευθέως η ιδιωτική περιουσία. Πέραν των συνθηκών ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που η πραγματική της αξία αποτιμάται σε κάποια τρις ευρώ (όχι 19 δις που λένε τώρα). Αντιλαμβάνεστε τα νούμερα ; Η υπερφορολόγηση, η κατάργηση κοινωνικά αναγκαίων φοροαπαλλαγών, οι έκτακτες εισφορές που ζητείται να πληρώνονται εφάπαξ από ανέργους, υποαμοιβόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, σε συνδυασμό με την μείωση του ορίου κατασχέσεων ακινήτων από τα 10000 ευρώ, δημιουργεί συνθήκες υφαρπαγής ιδιωτικών ακινήτων για πενταροδεκάρες.
  5. Οδεύουμε προς οριστική απώλεια του δημοκρατικού πολιτεύματος αφού η Συνταγματική Νομιμότητα δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν σε μία σειρά αποφάσεων και νόμων που ψηφίσθηκανπάντα με την διαδικασία του κατεπείγοντος από την Βουλή και υπό την εποπτεία της Τρόικας.  Επιπλέον, η απώλεια της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση δεν έχει οδηγήσει ακόμα σε εκλογές, ελέω «χρέους».

  Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου. Όχι σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Βέβαια, εάν ήμασταν πραγματικά Ευρωπαϊκή και πολιτισμένη χώρα, δεν θα υπήρχε το καθεστώς της πολιτικής ατιμωρησίας και θα είχε ήδη ξεκινήσει επισήμως ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ για την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ που μας λένε ότι έχουμε δημιουργήσει οι πολίτες !!!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ;

  Εμείς οι πολίτες ! Εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί. Διότι παραμένουμε διχασμένοι και παθητικοί και αρκετοί ακόμη προσκολλημένοι στις κομματικές ταυτότητες,  ενώ η χώρα καιη ζωή μας απειλείται καθημερινά.  Βρισκόμαστε ήδη σε μία ιδιότυπη κατάσταση οικονομικής δικτατορίας. Δεν ανοίγουμε τα μάτια μας να κοιτάξουμε λίγο ευρύτερα και να δούμε πέρα από τις παρωπίδες που καθημερινά μας βάζουν.
  Πρέπει να ενωθούμε, πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, ατομικά μικροσυμφέροντα και φόβους. Πρέπει να σπάσουμε την κατάσταση της κοινωνικής διάλυσης και διχόνοιας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ και τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα και να αναζητήσουμε τι υπάρχει πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ομοθυμία !

  Ένα μόνο είναι σίγουρο. Όταν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι, ποτέ δεν ηττήθηκαν. Μόνο διχασμένοι νικήθηκαμε.
  Η λύση είναι να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας σε κοινές, υπερκομματικές και ευρύτατα κοινωνικές συγκεντρώσεις διμαρτυρίας, καταδικάζοντας την ψυχολογική και σωματική βία, και εκφράζοντας κοινά και ξεκάθαρα αιτήματα. Όχι κομματικά αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΕΘΝΙΚΑ.

Το σύγχρονο σύνθημα για τους Έλληνες πρέπει να είναι πλέον :

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 Το διακύβευμα είναι το μέλλον των παιδιών και η ποιότητα ζωής του 90% των ελλήνων. Μπροστά σε τέτοια διλήμματα μόνο ενωμένοι μπορούμε να σταθούμε και να νικήσουμε. Αλλιώς η κοινωνία θα διαλυθεί ολοσχερώς και αμέσως μετά η χώρα θα μετατραπεί σε μία συγχρονη αποικία με φτψχά αμοιβόμενους εργάτες.
 Η παθητικότητα, η διχόνοια και ο φόβος είναι το όπλο των δανειστών και εκβιαστών. Η ψυχραιμία, η λογική και η ενότητα είναι το όπλο της Ελλάδας.