7 Φεβ 2012

Παρά τη βροχή έδιωξαν 80 αστέγους από το κλειστό του Ρουφ

Σε μαζική επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κλειστού γυμναστηρίου του Ρουφ από άστεγους, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, ώστε να πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ. Μάλιστα, ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα, που είχαν....


βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο, βρίσκονταν μία έγκυος γυναίκα και μια τραυματισμένη από τροχαίο ατύχημα, οι οποίες εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές. Τα κλινοσκεπάσματα, που χρησιμοποιούσαν οι άστεγοι, τα μάζεψε ο δήμος και τα μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας στο protothema.gr, πάντως, η δημοτική αρχή κάνει λόγο για διακριτική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για συντονισμένη προσπάθεια δύο ιατρών και ενός κοινωνικού λειτουργού, ώστε να απομακρυνθούν οι άστεγοι με τη θέληση τους από το χώρο και το γυμναστήριο, αφού απολυμανθεί, να παραδοθεί στους αθλητές.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους άστεγους, αλληλέγγυοι πολίτες απόψε θα συγκεντρωθούν στο Ρουφ και θα κάνουν παρέμβαση την ώρα, που θα διεξάγεται αγώνας μπάσκετ.


http://www.trelokouneli.gr