14 Ιαν 2012

Ο λαός τους έφερε και ο λαός θα τους διώξει


Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του σαθρού οικοδομήματος που αυτό έχει χτίσει, επιμελώς, είναι δεδομένα αναμφισβήτητα. Όμως κάποιοι εναπομείναντες «Λοχαγοί», ακόμη καλά κρατούν. Αυτοί προσπαθούν να παραμένουν στην πολιτική επικαιρότητα και να έχουν λόγο και ρόλο στο μέλλον της κοινωνίας μας, μέσα από τα κόμματα που τους ανέδειξαν.
Η αναποτελεσματικότητά τους, η ανικανότητά τους και η καταστροφική τους ιδιοτέλεια, σε κάποιο άλλο στίβο της ζωής, θα τους είχε υποδείξει την αποχώρηση.
Το σάπιο σύστημα όμως που ακόμη υπηρετούν, τους επιβάλλει «ηθικά», πως πρέπει να συνεχίσουν να ρουφούν από την κοινωνία και τις τελευταίες πηγές ενέργειας. Αυτές δεν είναι άλλες από τα όνειρα και τις ελπίδες πως κάτι μπορεί νʼ αλλάξει.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας που οι σωτήρες μας, Έλληνες και ξένοι, προσπαθούν να μας «σώσουν» μέσα από δύσκολες διακρατικές διαπραγματεύσεις και οικονομικά παζαρέματα, αυτές τις ώρες που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα παρακολουθεί όλους και όλα, όσα συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν, εδώ οι γνωστοί σύντροφοι, τρώγονται προκειμένου να διεκδικήσουν ή να αποδομήσουν ότι έμεινε από το πέρασμα του Γιώργου.
Οι μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις είναι στον ορίζοντα. Αυτό προειδοποιούν όλοι οι ξένοι παρατηρητές.
Οι 25.000 άστεγοι της Ελλάδας, της άλλοτε ισχυρής χώρας των Βαλκανίων, είναι μία πραγματικότητα.
Το ένα εκατομμύριο ανέργων πλέον δεν κρύβεται.
Το 40% του πληθυσμού στο όριο της φτώχειας.
Τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, παρανομούν για να ζήσουν.
Το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελληνικής φιλοξενίας, το βρίσκει κανείς.. και στα συσσίτια..
Για αυτά και για άλλα πολλά, κάποιοι ευθύνονται. Διαχρονικά.
Όμως κάποιοι συνέτειναν ώστε η εθνική αυτοτέλεια, υπόσταση και αξιοπρέπεια μίας χώρας και ενός λαού, να αλωθεί.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βλέπει πως με την πολιτική του, έμεινε όρθια;; η χώρα.
Ο. Κ Χρυσοχοϊδης, πως με την πολιτική του, καταστράφηκε η χώρα.
Ο πρώτος δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, ενώ ο δεύτερος διακατέχεται από υπερ-συνειδητοποίηση.
Ο πρώτος σκέφτεται, αν θα πολιτευτεί και αν θα συνεχίσει να προσφέρει στο πανελλήνιο τις μαγικές οικονομικές συνταγές του, και ο δεύτερος επιθυμεί να αρχηγέψει το ΠΑΣΟΚ, και μεθαύριο πάλι τη χώρα.
Η κοινωνία, όμως, παρακολουθεί και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη.
Και είτε είναι κοινωνία του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, δεν θα επιτρέψει να την κυβερνήσουν πάλι, είτε αυτοί που δεν κατάλαβαν, είτε αυτοί που κατάλαβαν λάθος!