13 Ιαν 2012

Στους “εθνικούς προμηθευτές” και τα κρατικά λαχεία


Η προηγούμενη συγκυβέρνηση, εκείνη που ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου αποκαλούσαν “Οικουμενική Ζολώτα”, ενθρόνισε στις θέσεις των εθνικών προμηθευτών την Ζήμενς και τον Σωκράτη Κόκκαλη , εξ αδιαιρέτου.
Μόλις το έκανε και άρχισε να εφαρμόζεται επισήμως η …διαπλοκή η κυβέρνηση Ζολώτα έδωσε την θέση της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, της οποίας ποια ήταν η τελευταία πράξη πριν την …. διώξουν τάχα οι διαπλεκόμενοι που δόξασε ποικιλοτρόπως; Η ανάθεση του Ξυστού Λαχείου στον Σωκράτη Κόκκαλη.
Πέρασαν τόσα χρόνια, διαβάσαμε εκατοντάδες πρωτοσέλιδα για τα σκάνδαλα της Ζήμενς, της Ιντρακόμ και της διαπλοκής και σήμερα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια ακριβώς. Όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος στο εν εξελίξει project ιδιωτικοποίησης των Κρατικών Λαχείων για περίοδο 12 ετών συμμετέχουν η κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Intralot, ο όμιλος Κοπελούζου και ο όμιλος των Αυστριακών Λαχείων.
Φυσικά όταν λέμε “κρατικά λαχεία” εννοούμε μια τράπεζα ατέλειωτου ρευστού την οποία έχει στα χέρια του το κράτος και την παραδίδει σε ιδιώτες για να μην πτωχεύσει.  Μπορεί να υπάρξει τίμημα για αυτήν την “τράπεζα” και ποιό θα είναι άραγε;
Όσον αφορά τους διεκδικητές της νέας …τράπεζας σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει ότι μαζί με τον ΟΠΑΠ και την Intralot κατεβαίνει και η ιταλική Lottomatica που εκπροσωπείται από τον κ. Μπόμπολα, καθώς και η πανίσχυρη αμερικανική Scientific. Στη χθεσινή όμως ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου δεν ακούστηκε η Lottomatica. Συμβαίνει τίποτα στο παρασκήνιο των συμμαχιών, ή αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτήν για να μην …εκτεθούν οι δημοσκοπήσεις υπέρ Παπαδήμου που δημοσιεύουν οι Έλληνες συνεταίροι;