7 Ιουλ 2009

Δημόσια εκτέλεση άντρα που βίασε και σκότωσε 11χρονο


Σοκ προκαλούν στη διεθνή κοινή γνώμη οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον τρόπο που τιμωρείται ένας άντρας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού στην Υεμένη.

Ο δράστης περιφέρεται στην πόλη που γεννήθηκε με χειροπέδες, ντυμένος με μία άσπρη ρόμπα. Στη συνέχεια εκατοντάδες συμπολίτες του συγκεντρώνονται στους δρόμους για να τον λιντσάρουν, λίγο πριν εκτελεστεί δημόσια, ξαπλωμένος μπρούμυτα σε ένα χαλί. Λίγο πριν το τέλος έχει την ευκαιρία να πει την τελευταία του προσευχή.

Το πλήθος, ανάμεσά τους και παιδιά, ζητωκραυγάζει, χειροκροτεί και πολλοί καταγράφουν τη στιγμή με τα κινητά τους. Το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκε έγινε πέρυσι το Δεκέμβριο. Το θύμα, ένα ανήλικο αγόρι, πήγε στο κουρείο του δράστη στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Eid.

Αφού ασέλγησε πάνω του, ο κουρέας τεμάχισε το σώμα του και πέταξε τα κομμάτια κάπου έξω από την πρωτεύουσα Sanaa. Καταδικάσθηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Υεμένης ένα μήνα μετά, αφότου ομολόγησε την ενοχή του.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν διφορούμενες αντιδράσεις.

Η Υεμένη είναι μία από τις 59 χώρες στον κόσμο όπου ισχύει η θανατική ποινή. Μέσα στο 2009 έχουν εκτελεσθεί ήδη εννιά άνθρωποι. Τα εγκλήματα που επισύρουν την αυστηρότερη των ποινών ποικίλλουν και πολλές φορές δεν εμπεριέχουν καν βία, όπως η αποστασία και η απιστία.
zougla.gr

Πηγή: madata.gr