11 Ιαν 2012

Ποινική δίωξη δέκα μαθητών και των γονέων τους γιατί έκαναν κατάληψη στο 2ου Γυμνασίου Γέρακα


Ανάστατη και οργισμένη είναι η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Γέρακα από την ποινική δίωξη μετά από καταγγελία γονέα  που ασκήθηκε σε δέκα μαθητές και τους γονείς τους επειδή συμμετείχαν στις καταλήψεις  του Οκτωβρίου στο σχολείο τους .
Ο Σύλλογος γονέων καλεί  τους Γονείς, Καθηγητές και Συλλόγους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. 
 Εμείς δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου με στόχο τη διάδοση της είδησης προς κάθε κατεύθυνση και  πιστεύουμε ότι αυτή την εποχή που ο οικονομικός πόλεμος και οι εχθροί της Ελλάδας αφήνουν τους γονείς χωρίς εργασία, κλείνουν τα σχολειά μας, αφήνουν τους μαθητές χωρίς βιβλία, δασκάλους και θέρμανση, παιδιά λιποθυμούν από υποσιτισμό, οι παιδόφιλοι και οι σεξομανείς παίρνουν επίδομα και οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου αφήνονται ελεύθεροι, τέτοιου είδους διώξεις και μάλιστα κατ΄ έγκληση πολιτών, μας προβληματίζει όταν προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα κίνητρα τους .  

Παρακαλούνται τα ελεύθερα ΜΜΕ να διαδώσουν την είδηση.
Pressing News.gr 
        
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων... 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Γέρακα

 Ανακοίνωση-Καταγγελία


10/1/12

Αγαπητοί γονείς, 

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, στις αρχές Οκτωβρίου οι μαθητές όλων των τάξεων του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα σημαντικότερα προβλήματα ήταν η έλλειψη των σχολικών βιβλίων, η μόνιμη απουσία καθηγήτριας Μαθηματικών για πολλοστή χρονιά, η κατάργηση της Ιταλικής γλώσσας και η απομάκρυνση της καθηγήτριας των Ιταλικών, η κατάργηση λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, η έλλειψη γραφικής ύλης. Για όλα αυτά και σε συνδυασμό με το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για τη ζωή τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα παιδιά θεώρησαν ότι πρέπει να αντιδράσουν με το παραπάνω συγκεκριμένο τρόπο. 

Με καταπληκτική ωριμότητα και υπευθυνότητα, περιφρούρησαν τους εαυτούς τους και το σχολείο τους και σε επαφή και επικοινωνία με τους καθηγητές και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας, ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς να προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Δυστυχώς όμως δύο γονείς μαθητών του σχολείου, όχι μόνο ωριμότητα δεν υπέδειξαν, αλλά ξεπερνώντας κάθε όριο, έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα. 

Ο ένας δε εξ αυτών, ζήτησε την ποινική δίωξη δέκα συγκεκριμένων μαθητών, τα οποία κατηγορούνται για δήθεν παράνομη βία κατά συναυτουργία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, καθώς επίσης ζήτησε τη δίωξη και των γονέων τους,οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου!!! 

Να ληφθεί δε υπόψη ότι, στη θέση αυτών των παιδιών που κατηγορούνται, θα μπορούσαν να είναι και εκατοντάδες άλλα παιδιά τα οποία συμμετείχαν επίσης στη διαμαρτυρία. 

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καθώς και η Γενική Συνέλευση των γονέων που πραγματοποιήθηκε στις 18/12/11, η οποία συζήτησε το θέμα, καταδικάζουν μετά βδελυγμίας τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνουν ότι θα σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των μαθητών και των γονέων που άδικα κατηγορούνται. 

Καλούμε όλους τους γονείς, τους καθηγητές, τους συλλόγους γονέων, την Ένωση Γονέων, την Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, την Δημοτική Αρχή να αποτρέψουν αυτή τη κατάσταση και να μην επιτρέψουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων, που υπονομεύουν το φρόνημα και το μέλλον των παιδιών μας. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου

http://pressingnewsgr.blogspot.com