12 Ιαν 2012

Διακινούν κείμενο στο ΠΑΣΟΚ για εκλογή νέας ηγεσίας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου...


Αυτό είναι το κείμενο που διακνείται μεταξύ των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συνεδρίασης του Σαββατοκύριακου. Μέ αυτό ζητείται καθαρή λύση άμεσα στο θέμα της ηγεσίας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.
Όλο το κείμενο έχει ως εξής:
Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνικός λαός σε οριακές συνθήκες.
Πρώτιστο χρέος μας είναι η σταθεροποίηση της χώρας μέσω της ουσιαστικής στήριξης των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παράλληλα όμως, εμείς οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι... 
οι σχέσεις της παράταξής μας με την ελληνική κοινωνία έχουν κλονισθεί, με αποτέλεσμα τον υπαρκτό κίνδυνο περιθωριοποίησης και απαξίωσής της .
Η παρατεινόμενη «αφασία», το τέλμα στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την υπόσταση και προοπτική της παράταξης.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές «καντρίλιες», ενώ επιβάλλονται ΚΑΙΡΙΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΟΥΜΕ: 

Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλείτaι, να διασφαλίσουν ότι: 

1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς.

Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την Ελληνική Κοινωνία.

2. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε. 

Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.

3. Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα στο θέμα της ηγεσίας.

Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, για διευθετήσεις και βυζαντινισμούς κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ.

Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση μέσα στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.

Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού.

Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε προς ψήφιση από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στην Συνδιάσκεψη τις 14-15 Ιανουαρίου.

http://press-gr.blogspot.com