5 Δεκ 2011

Σε λυγμούς ξέσπασε η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας ανακοινώνοντας το νέο συνταξιοδοτικό VIDEO


Έλσα Φορνέρο Elsa Fornero υπουργός Εργασίας Ιταλία κλαίει λυγμούςΣε λυγμούς ξέσπασε η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με στόχο την ανακοίνωση των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις στο πλαίσιο των νέων μέτρων λιτότητας που αποφασίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στα 66 χρόνια και για τους άντρες και τις γυναίκες από το 2018.
“Αναγκαστήκαμε... και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά... να ζητήσουμε μια...” ήταν η φράση που δεν ολοκλήρωσε η Φορνέρο στο τέλος της οποίας ήθελε να προσθέσει την λέξη “θυσία”. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ήταν αυτός που τελικά αναγκάστηκε να συμπληρώσει τη φράση της Ιταλίδας υπουργού.
Ανακοινώσεων... συνέχεια σήμερα
Αργότερα σήμερα ο Ιταλός Πρωθυπουργός θα συνεχίσει με τις ανακοινώσεις του νέου πακέτου μέτρων για την επίλυση της κρίσης που μαστίζει την ιταλική οικονομία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα μέτρα περιλαμβάνουν τόσο περικοπές, όσο και επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Το συνολικό ύψος των μέτρων θα είναι πιθανότατα 25 δις ευρώ: 11 δισ. καθαρών περικοπών και 14 δισ. που θα πρέπει να επενδυθούν άμεσα για την οικονομική ανάπτυξη ενώ θα υπάρξει και αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Σύμφωνα, πάντως, με δημοσκόπηση της εταιρίας Demopolis, που δημοσιεύεται στον ιταλικό Τύπο τo 67% των Ιταλών είναι διατεθειμένο να κάνει θυσίες υπό την προϋπόθεση να είναι κοινωνικά δίκαιες.


http://www.24h.gr